Történelem érettségi felkészítő elérhető itt!

Aludjon jól és egyet érettségi előtt.  Ne maradjon ébren későn a teszt előtti este. Próbáljon időben lefeküdni, pihenni és jól aludni. A teszt napján fogyasszon el egy teljes reggelit, vagy ha később kezdődik az érettségi, akkor ebédeljen előbb.

Történelem érettségi felkészítő online elérhető mindenki számára az erettsegi-felkeszito.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha többet tudna meg erről. Ha úgy érzi, hogy tanulnia kell, csak nézze át a vázlatokat és a tényeket. Próbáljon magabiztos lenni és kerülje el a túlterhelést vagy az idegeskedést. Feleletválasztós teszt anyagának elsajátításakor a memóriajavító eszközök, a kártyák és más memorizálási technikák kiválóan alkalmasak a feleletválasztós teszt-előkészületekhez. Ha tanulmányi csoportba tartozik, feltétlenül kérdezzen meg másokat, és próbáljanak gyakorló teszteket készíteni egymás számára. A teszt elvégzése során feltétlenül olvassa el a kérdést, és próbálja kiküszöbölni a rendelkezésre álló válaszlehetőségek legalább felét. Ragaszkodjon egy esszékérdés témájához. Ha a teszt rövid vagy hosszú esszékérdéseket tartalmaz, győződjön meg róla, hogy válaszolhat a kérdésre anélkül, hogy köntörfalazna. A közvetlenesség különösen fontos a rövid esszék esetében, amelyek általában csak néhány mondatot igényelnek, és gyakran foglalkoznak definíciókkal.

Történelem érettségi felkészítő
Történelem érettségi felkészítő

Tanulmányozáskor tekintse át a legfontosabb kifejezések és fogalmak listáját, és győződjön meg arról, hogy tömören meg tudja határozni őket. Próbáljon eljutni arra a pontra, hogy teljes, de rövid választ adhat anélkül, hogy bármilyen tippet kérne. Nézze át a tananyagot vagy a tankönyvet a leckék legfontosabb pontjaival kapcsolatban. Ezek a tézisek vagy fő ötletek a legjobb módszerek arra, hogy megjósoljuk, mit fognak feltenni egy hosszú esszékérdésben. Bővebb leírásért és információkért keresse fel az erettsegi-felkeszito.hu weboldalt.