Természetes nátrium forrás a csapból

A szervezetnek az optimális működéshez fontos ásványi anyagokra van szüksége. A csapvízben is megtalálhatóak ezek a fontos ásványi anyagok, így nem kell a bolti palackozott vizet megvásárolni, elég csak megnyitni a csapot.

Természetes nátrium forrás akár a csapból is folyhat, ehhez pedig csak meg kell nyitnod a csapot és oda tartanod a poharat. A megfelelő folyadékbevitel mellett a vízben lévő ásványi anyagok is hozzájárulnak az egészséghez és a fitt életmódhoz. A vízben oldott állapotban megtalálható sók határozzák meg a víz élvezeti értékét, ízét, keménységét, pH szintját, továbbá esetleges gyógyhatását. Egy felnőtt ember körülbelül ezer liter folyadékot fogyaszt élete során. Ebben a mennyiségben nagy adag, körülbelül egy kilogramm kőzetnek megfelelő mennyiségű ásványi anyag is elfogyasztásra kerül. Természetesen ez egyáltalán nem probléma, hiszen az elfogyasztott sók és ionok elengedhetetlenek a szervezet optimális működése érdekében. Lelőhelytől függően a vízben kisebb-nagyobb mértékben megtalálhatók a legfontosabb makroelemek ionjai és sói.

A kálium és nátrium az emberi szervezetben vízben jól oldódó sók ionjaiként található meg. Mindkét ion nagyon fontos szerepet tölt be a szervezetben, ezért nagyon fontos, hogy pótolva legyen a szervezetben. A nátrium és kálium különösen az érzékelési, idegi folyamatokban vesz részt, továbbá a szervezet puffer-rendszereinek működésében. A csapvíz fogyasztása által számos ásványi anyag juthat a szervezetbe, ugyanakkor számos helyen lokális szennyeződések miatt a víz zavaros, szennyeződésekkel teli. A megoldást nem a palackozott vizek vásárlása jelenti, hanem a csapvíz megtisztítása, méghozzá úgy, hogy az ásványi anyagok megmaradjanak a vízben. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!