Orosz nyelvoktatás valóban borzasztó nehéz?

Egyre többet hallani, hogy megéri oroszul tanulni. Ugyanakkor sokan megijednek attól, hogy az orosz közel sem olyan könnyű nyelv, mint az angol. Ha ez nem volna elég, a cirill betűk látványa is sokakat elbizonytalanít. Pedig az orosz közel sem olyan megtanulhatatlan nyelv, mint azt sokan gondolják.

Orosz nyelvoktatás személyre szabva a saját tempódnak megfelelően. Lehetséges? Természetesen igen, különösen, ha az Up2You Nyelviskolában tanulsz! Az orosz nyelvet egyre többen kezdik tanulni, habár a köztudatban az él, hogy egy igazán nehéz nyelv. Holott nem feltétlenül az. AZ angollal szemben például nagy előny, hogy a kiejtési szabályok egyáltalán nem bonyolultak. Ráadásul nem szükséges többféle nyelvváltozatot vagy nyelvjárást megtanulnod, ahhoz, hogy egy oroszul értő emberrel meg tudd értetni magad. Oroszország minden szegletében ugyanazt az orosz nyelvet beszélik az emberek. Az orosz a nyelvet beszélők számát tekintve a negyedik a világon, ezért érdemes belevágni tanulásába. Nem csak hazánkban, de a nyugati országokban is egyre többen kezdenek orosz nyelvtanulásba. Az egykori Szovjetunió országaiban az orosz közvetítő nyelvnek számított, ezért a középkorúak jellemzően valamilyen szinten beszélik a nyelvet.

Habár az orosz valóban nem a legkönnyebb nyelv, ugyanakkor nem is olyan nehéz, mint azt sokan gondolják. Azok, akik tanultak németül, valószínűleg tisztán emlékeznek rá, hogy a névelők magolása micsoda kínszenvedés. Nos, az oroszban nincsenek névelők. Ráadásul a némettel szemben további előny, hogy az orosz melléknév ragozása igazán könnyű és egyszerűen megérthető. Az, hogy az orosz szép hangzású, egyéni véleménytől függ, de tény, hogy sokan emiatt kezdenek el érdeklődni a nyelv iránt. Bővebben az up2you.hu weboldalon tud tájékozódni!