Milyen szempontokra figyeljünk a kónusz telepítésekor?

Alapok, falazatok kivitelezésénél kiemelt figyelmet kell fordítani a különböző elemek és kiegészítők precíz telepítésére, hogy a szerkezet tartós és megbízható legyen. Ez különösen igaz azokra a rendszerekre, amelyek védik a betont a nedvesség behatolásától.

A víz útjának lezárásért felelős kónusz telepítésekor számos fontos szempontot kell figyelembe venni. Elsősorban biztosítani kell, hogy az megfelelően illeszkedjen a horgonyzási pontokhoz. Szerencsére számos gyártó kínál olyan eszközt, amely nem csak mechanikai zárással, de különleges anyagösszetételével is elősegíti a vízzáróságot. Telepítéskor ügyelni kell arra, hogy a kónusz stabilan és pontosan legyen elhelyezve, mivel a helytelen beépítés csökkentheti a hosszú távú eredményességet. A kiegészítő precíz beállítása érdekében érdemes megfelelő alátéteket és anyákat használni, amelyek szoros illeszkedést biztosítanak. A szárnyas anyák, illetve a tömör lemezek hozzájárulnak a szerkezet stabilitásához és a rudazatok szárazságának fenntartásához.

Szintén kardinális jelentőséggel bír a kónusz anyagának megválasztása. Noha bizonyos fokú védelmet mindegyik egység képes biztosítani, egyáltalán nem mindegy a projekt mérete, illetve a fennálló speciális körülmények sem, így ezeket a szempontokat feltétlen vegyük figyelembe. A műanyag kónusz könnyű és egyszerűen kezelhető, ugyanakkor a megfelelő szilárdságot biztosítja a szerkezet számára. Létezik fémből készült alternatíva is, ám az acél változat leginkább csak kifejezetten nagy beruházásoknál alkalmazandó, ugyanis meglehetősen érzékeny. Az optimális egység megválasztása mellett legalább ennyire kardinális magának a telepítésnek a szakszerű végrehajtása is. Mindig tartsuk be a gyártói előírásokat, ha pedig kétségeink támadnának a kónusz felhasználását illetően, úgy konzultáljunk egy tapasztalt szakemberrel.