Komposztáló edény vásárlása az interneten

Egy jól megtervezett és jól üzemeltetett komposztáló elég gyorsan lebontja a szerves anyagokat, például a gyümölcsöket és zöldségeket, így kevesebb lehetőség adódik a patkányoknak a helyzet kihasználására. Az egyik tényező a komposzthalom felmelegítéséhez, hogy nedvesen tartsa, és ez a nedvesség is csökkenti a patkányok invázióját (menedéket kereső patkányok inkább egy szép, száraz komposztot részesítenének előnyben).

Komposztáló edény rendelhető a sunikft.hu weboldalra látogatva, tehát ne habozzon, látogasson el ide és megtekintheti a komposztálás folyamatát és a hozzá szükséges berendezéseket is megrendelheti. Például bizonyos típusú komposztládák szorosabban zárhatók, mint mások, így tisztábbak. Ha patkányproblémája van, akkor valószínűleg keresse meg ezt a fajta komposztládát, és ne felejtse el leereszteni a nyílásokat, amikor nincs jelen. Alternatív megoldásként szerelhet fel valamilyen kerítést, amely körülveszi a komposztládát. De itt két dolgot kell szem előtt tartani: A házi patkányok átcsúszhatnak a kerítés viszonylag kis lyukain. Egy dróthálót kell használnia, amelynek lyukak kisebbek, mint 1/2 hüvelyk. A háló kerítését a fenék nélküli tárolók alá kell helyezni, különben a patkányok csak alagútba fognak kerülni.

A komposztálás természetes folyamat, amikor a szerves anyagokat, például a leveleket és az élelmiszermaradványokat értékes műtrágyává hasznosítják, amely gazdagíthatja a talajt és a növényeket. Minden, ami növekszik, végül elbomlik; a komposztálás egyszerűen felgyorsítja a folyamatot, mivel ideális környezetet biztosít a baktériumok, gombák és más bomló élőlények (például férgek és fonálférgek) számára a munkájuk elvégzéséhez. Az így kapott bomlott anyagot, amely gyakran termékeny kerti talajnak tűnik, komposztnak nevezik. Komposztáló rendelésért nézzen be a sunikft.hu-ra.