Kanapé választási szempontok

Egy teljes lakás bebútorozása komoly kihívást jelent, ugyanakkor már csak egy nagyobb bútor kiválasztása is okozhat komoly fejtörést. Holott nem kell nagy ördöngösségnek lennie, hiszen néhány hasznos szempontot figyelembe véve az ideális bútor kiválasztása akár viszonylag egyszerű is lehet!

Kanapé kínálatot megtekintve sokan megrettennek, hogy milyen nagy választék áll rendelkezésre. Ennek természetesen megvannak a maga előnyei, viszont némiképp megnehezíti a választást, így néhány kritérium alapján érdemes lerövidíteni a lehetőségek számát. Nagyon sok házban, lakásban a nappali nem túl nagy, így a kanapénak sincs sok hely. A méret az egyik legfontosabb szempont. Hiába gyönyörű egy hatalmas kanapé, ha a teljes nappalit elfoglalná, akadályozná a közlekedést, sőt el sem férne a helyiségben, akkor jobb lemondani róla, hiszen nem sok értelme volna megvenni. A megfelelő méret megállapítása érdekében érdemes elővenni egy mérőszalagot, hiszen kizárólag így derülhet fény a pontos méretekre. Sokak számára a kanapé stílusa is fontos szempont. Különösen azokra igaz ez, akik egy bizonyos lakberendezési stílus alapján rendezték be a nappalit vagy a lakást.

Akár a modern stílus csodálója, akár a régi klasszikus szerelmese vagy a bohém stílus rajongója, biztosan megtalálja a nappaliba leginkább illő darabot. Az online webáruházakban való vásárlás talán előnyösebb abból a szempontból, hogy nagyobb kínálat áll rendelkezésre. Ha megvan a méret és a stílus, akkor már viszonylag egyszerű a választás, a kínálat kellőképp leszűkíthető. A színekkel érdemes bátran bánni, természetesen csak a jó ízlés határain belül. A harmónia érdekében fontos, hogy a kanapé színe összhangban legyen a nappali színeivel, így érdemes előzetesen átgondolni, hogy mely színek jöhetnek szóba.