A világ leggyönyörűbb nemzeti parkjai

Ha túrázásról van szó, akkor érdemes a nemzeti parkok felé venni az irányt, ugyanis csodaszép, érintetlen természeti képződményeket lehet megtekinteni. A nemzeti parkok között is vannak olyanok, amelyek kiemelkednek a többi közül természeti látnivalóiknak köszönhetően.

A világ legszebb nemzeti parkjai közt említhetjük a Brazíliában, Amazónia területén az azonos elnevezésű nemzeti parkot, amely valamivel több mint tízezer négyzetkilométeres. A park a gazdag növény- és élővilág megőrzésére jött létre. Az amerikai kontinensen további csodaszép, említésre méltó nemzeti parkok is találhatók. Például Kanadában a Banff Nemzeti Park, amelyet 1885-ben alapítottak. A nemzeti park mérete folyamatosan nőtt, míg mára elérte a 6641 négyzetkilométeres méretet. A Banff Nemzeti Parkot a tiszta vizű tavak, a Sziklás-hegység hatalmas, csupasz hegyei, valamint az örökzöldek jellemzik. Ha az amerikai kontinens legszebb nemzeti parkjait vesszük sorra, akkor nem hagyhatjuk ki a leghíresebbet, vagyis a Yellowstone Nemzeti Parkot sem, amely az itt játszódó mesefilmről, Maci Laciról és a gejzírekről híres.

A 8980 négyzetkilométeres területen olyan állatok élnek, mint a jávorszarvasok, grizzly medvék, bölények és farkasok. Európában az egyik legszebb nemzeti park gyanánt a Norvégiában található Rondane Nemzeti Parkot érdemes megemlíteni. Ez volt a skandináv ország első nemzeti parkja. Olyan sajátos értékekkel rendelkezik, mint a gleccserképződmények és a morénatavak. A világ másik felén, Japánban található egy szintén gyönyörű nemzeti park, még pedig az Akan Nemzeti Park, amely egy aktív tűzhányóról kapta a nevét. A park területén található az Ashi nevű tó, amelyet a világ legtisztább vizű tavának tartanak. Ha nem is ezekbe a nemzeti parkokba, de egy közelebbibe érdemes ellátogatni!