Használd ki a dézsafürdő minden előnyét és tedd még hatékonyabbá parajdi sóval!

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a dézsafürdőzés. Eleinte csak vendégházaknál találkozhattunk vele kuriózumként. Majd egyre terjedt a magánszemélyek körében is, családi felhasználásra.

Hogy miért is kedvelik annyira az emberek a dézsafürdőzést?

Ez a nyugtató, pihentető tevékenység nem csak közösségi élmény és szórakozás, de gyógyító hatásokkal is bír.
Mivel a dézsákat természetes környezetben helyezik el, így a természet közelségét és nyugtató hatását kombinálhatjuk olyan élményekkel, mint például egy éjszakai fürdőzés, ahol a hideg levegőn mégis meleg vízben pihenhetünk. De a dézsa méretétől függően családi, baráti és párkapcsolatok mélyítésére is kiválóan alkalmas…

Fürdődézsa
Fürdődézsa

Gyógyító hatása első sorban a meleg víz relaxációs és stresszcsökkentő mivoltából fakad. DE ezt még hatékonyabbá tehetjük, ha a fürdőzéshez természetes parajdi sót használunk.

Bár nem kötelező sót használni a dézsába, mégis egyre több az erre mutató ajánlás. Ez köszönhető egyrészt annak, hogy a só a vízkeménység kiegyenlítésében segít, így magának a dézsának az élettartamát növeli. Másodsorban, a természetes sók emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása régóta ismert. Így a sós vízben történő fürdőzés puhítja és hidratálja a bőrt, segít enyhíteni az ízületi és izomfájdalmakat, illetve az idegrendszert is nyugtatja, természetesen a párolgás során a légzőszerv-rendszerünkre is jótékony hatást gyakorol.

Szánjunk időt magunkra, a feltöltődésre! Kellemes pihenést kívánunk mindenkinek a parajdi sóval felturbózott dézsafürdőben!