Diéta tippek a túlzott éjszakai izzadás csökkentésére

A nők éjszakai izzadását elsősorban a hormonális egyensúlyhiány okozza. Éjszakai izzadást kiválthat étel, sőt egyes gyógyszerek is. Néhány változtatást be kell vinnie az étrendbe, amelyek hatékonyan segíthetnek a tünetek minimalizálásában. Néhány étel beilleszthető az étrendbe, amelyek elősegítik a szervezet minden létfontosságú tápanyaggal való ellátását, ami segíthet minimalizálni a kényelmetlenséget.

Lehet, hogy szerelmes a magas zsírtartalmú tejbe vagy abba a gyönyörű, magas zsírtartalmú joghurtba, de ez lehet a túlzott éjszakai izzadás egyik fő oka. Csak ki kell cserélni ezt a szuper finom zsíros tejet sovány, zsírszegény tejjel, kiigazításként. Ezzel az alacsony zsírtartalmú tejjel elfogyaszthatja a reggelit. A kalcium fontos tápanyag, amely segít a testhőmérséklet szabályozásában. Segít az éjszakai izzadás elnyomásában is. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, például sajtot és joghurtot beillesztheti az étrendbe. Egyszerűen szórhat egy kis sajtot a tojásba, és különleges finom ízt adhat a reggelijének. Ha csökkenteni szeretné az éjszakai izzadást, vegyen be olívaolaj az étrendbe. Jót tesz az anyagcserének, és javítja az emésztést is. A főzéshez használt olívaolajról ismert, hogy csökkenti a testhőmérséklet-emelkedést, ami fokozza a verejtékezést. Az izzadás főleg akkor következik be, amikor a hőmérséklet emelkedik, és a test kiizzadásával beindítja hűtési mechanizmusát.

A zöld tea jól ismert csodálatos nyugtató hatásáról, valamint arról, hogy hidratáltan és feszesen tartja a testet. Segít távol tartani az izzadságot. Ha elalvás közben szorongást, feszültséget és aggódást érez, előfordulhat, hogy rémálmai és alvási nehézségei vannak, ami sok éjszakai izzadást okozhat. Minden este elalvás előtt igyon egy pohár friss zöld teát. Segít csökkenteni az éjszakai izzadást, különösen a hónaljban. Ezenkívül hidratálja magát, és segít elaludni. A mandula jó magnéziumforrás, amely javítja az immunrendszert és az emésztést.