A házi kedvenc egészségének megtámogatása cica vitamin által

Az állattartás rendkívül felelősségteljes dolog, mely nem merül ki az állat etetésében és a fekvőhely biztosításában. Amellett, hogy foglalkozni is kell a kiskedvenccel, gondoskodni kell arról is, hogy szervezete hozzá jusson minden szükséges vitaminhoz.

Cica vitamin optimális esetben a tápban is jelen van elegendő mennyiségben és nincs szükség extra pótlásra. Sajnos az állateledelek piacán nagyon sok olyan táp is megtalálható, melyek silány minőségűnek mondhatók, vagyis nincs meg bennük minden tápanyag, amely elengedhetetlen az állat egészsége érdekében. Emellett vannak helyzetek, problémák, melyek extra vitaminbevitelt indokolnak. Ilyen például a betegség, nem megfelelő egészségi állapot vagy az életkor. Ha extra táplálékkiegészítésre van szükség, az sem jelent problémát, ugyanis a ma már rengeteg alternatíva áll rendelkezésre, melyek nagy segítséget jelenthetnek házikedvencünk egészségi állapotának javításában. A minőségi táp különösen sokat számít a macska egészségi állapotának fenntartásában vagy javításában, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy egy kis plusz táplálásra van szükség.

Az ásványi anyagok, illetve esszenciális aminosavak mellett az olyan vitaminok is elengedhetetlenek, mint az A-, D-, E- és C-vitamin. Az A-vitamin az egészséges és szép szemhez, szőrhöz és bőrhöz járul hozzá, akárcsak az emberek esetében. A D-vitamin a csontokat, emlőket, méheket, veséket és a beleket támogatja a megfelelő működésben és az egészség fenntartásában. Különösen a benti macskák esetében fontos a D-vitamin pótlás. Az E-vitamin, akárcsak az A-vitamin, antioxidáns mivolta miatt olyan fontos. A C-vitamin az immunrendszer támogatása szempontjából rendkívül fontos, ezért főleg az idősebb állatok számára fontos a kellő bevitel.