Vásároljon triptofán étrendkiegészítőt a vitaminstore.hu webáruházból!

A triptofán egy olyan esszenciális aminosav, amelyet táplálkozás és táplálékkiegészítők útján lehet bevinni a szervezetbe, mivel a szervezet egymagában nem képes előállítani. A triptofán nagyon jó hatással van a testre, így fontos, hogy kellő mennyiséget vigyünk be belőle a szervezetből, azonban arra ügyelni kell, hogy ne vigyük túlzásba.

Triptofán egy olyan aminosav, amely a szerotonin és melatonin termeléséhez is hozzájárul, így gyakran hangulatszabályozó aminosavként is emlegetik. A triptofánnak számos nagyszerű hatása van, ezért mindenképp érdemes odafigyelni a kellő mennyiségű bevitelre. A triptofán természetes nyugtató hatással rendelkezik, így a nyugtató alváshoz is hozzájárul. Az alváshiány, rossz minőségű vagy nem elegendő mennyiségű alvás nagyon komoly probléma, azonban a többség ezt nem veszi kellőképp komolyan. Pedig az általános egészségi állapot nagy mértékben javítható az alvás minőség és mennyiség javításával. A triptofán fogyasztása hozzájárul az könnyebb elalváshoz, a jobb alvás minőséghez, valamint az alvás alatti fogcsikorgatás csökkentéséhez. Mivel a triptofán hozzájárul a melatonin és a szerotonin hormonok termelődéséhez, így a szorongás, magas stressz szint és depresszió tüneteit is képes csökkenteni.

Sajnos a triptofánt és egyéb tápanyagokat nagyon nehéz csupán táplálkozás útján bevinni a szervezetbe, így érdemes táplálékkiegészítőt vásárolni és szedni. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni azzal is, hogy milyen élelmiszerek gazdagok triptofánban. Magas triptofán tartalmú élelmiszer a spirulina, a banán, a szezámmag, a dió, a kesudió, a hüvelyesek, a krumpli, a tojás, a nyers tejtermékek és az olyan vadon fogott halak, mint a lazac és a tőkehal. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál!