Ülőgarnitúra, a nappali lelke

A nappaliba belépve a vendégek pillantása rögtön az ülőgarnitúrára esik, ami nem csoda, hiszen egy meglehetősen nagy méretű bútorról van szó. Ráadásul egy esztétikus, komfortos ülőgarnitúra szinte hívogatja az embert, hogy mielőbb foglaljon helyet. Ma már nem csupán a klasszikus L vagy U alakú ülőganitúrákból lehet válogatni, hiszen szettek is elérhetők!

Ülőgarnitúra választás előtt a legfontosabb kérdés, hogy tisztázza igényeit, illetve, hogy mekkora méretű a nappali. Utóbbi igazán fontos kérdés, hiszen érdemes a nappali méreteihez igazítani egy bútort. Aki mindössze pár négyzetméteres nappalival rendelkezik, az némileg kötött, mint az, aki hatalmas nappaliba keres bútort. Érdemes alaposan átgondolni az ülőgarnitúra választás kérdését, hiszen jellemzően nem egy-két, hanem akár tíz évre is választ bútort az ember. Az is fontos, hogy lemérje mekkora nyílászárón keresztül kell átvinni a bútorokat, hiszen kellemetlen azzal szembesülni, hogy a bútor nem fér át az ajtón. A méret igazán lényeges kérdés, mely képes leszűkíteni a választékot.

Emellett a másik fontos kritérium az ülőgarnitúra anyaga. A két legjellemzőbb típus a bőr, illetve a textil. Mindkét típusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, így egyik sem nevezhető jobbnak vagy rosszabbnak a másiknál. Meg kell találni azt a típust, ami leginkább megfelel igényeinek. A bőr kissé rideg hatású, illetve télen hideg érzetet kelt, viszont nagyon egyszerű takarítani, csak le kell törölni róla a szennyeződéseket. A textil takarítása közel sem ilyen egyszerű, feladja a leckét, ha piszkos lesz. Viszont kellemes érzetet ad, ha ráül az ember és barátságos hatást kelt. Bővebb információkért látogasson el a mobell.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű választékot, illetve rendelje meg az Önnek tetsző ülőgarnitúrát!