Titokzatos városok Olaszországban, amiket meg kell látogatni

Firenze, Róma, Velence. Az biztos, hogy gyönyörű városok, nem is beszélve a bolygó leglátogatottabb úticéljairól. Ez a népszerűség azonban azt jelenti, hogy sokak számára Olaszország első számú hotspotjai túl drágák és túlzsúfoltak ahhoz, hogy indokolják a látogatást. Ha szeretné élvezni Olaszország igazi ízét a turisták nélkül, olvassa el azon titkos olasz városok listáját, amiket meg kell látogatnia – mielőtt elárasztják őket a turisták.

Alberobello egy szép város Bari közelében. Itt találhatók a Trullik – kúp alakú fehér épületek, amelyek egyenesen mesebeli házaknak tűnnek. A falu keskeny utcák és hangulatos terek labirintusa, és van egy gyönyörű kilátója is, ahonnan mesés kilátás nyílik a városra. Felejtse el Milánót – Lombardia igazi sztárja Bergamo, egy város, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak az utazók, akiket vonz a régió fővárosának híre. Ez a romantikus fallal körülvett város az egyik legszebb Olaszországban, és tele van macskaköves utcákkal, valamint régi palotákkal, amelyeket felfedezhet. Treviso olyan, mint egy kis Velence, kevesebb turistával és tömeggel. Történelmi fallal körülvett központját középkori templomok, macskaköves utcák, vöröstéglás paloták és apró régi csatornák tarkítják, amelyek épületeket, kerteket és tereket kötnek össze. Bologna Olaszország egyik legmenőbb városa.

Főleg diákok látogatják – Bologna ad otthont Európa legrégebbi egyetemének és rengeteg gasztronómiarajongónak, hiszen köztudottan az olasz élelmiszer-főváros. Ha megérkezik, ne felejtse el megkóstolni a környék finomságait, mint például a lasagne-t, a tortellinit és, ahogy sejti, a bolognai-t. Bolzano, a kétnyelvű város Alto Adige-ben vagy Dél-Tirolban kellemes meglepetés. Bolzano – amelyet a német ajkú lakosság Bozen néven ismer – a Dolomit-hegység közelében található, és középkori várak és szőlőültetvények veszik körül.