Multivitaminok az időskori egészségért

Az életkor előrehaladtával egyre több olyan vitaminra lehet szükség, melyek a változó szervezetben fenntartják az egészséget és az optimális működést. Sajnos kizárólag táplálkozással lehetetlen minden vitamint és ásványi anyagot bevinni a szervezetbe, ez minden életkorra igaz. Éppen ezért minden életkorban szükség volna multivitamin szedésre.

Multivitaminok időseknek tökéletes opciót jelentenek a tápanyagok pótlására. A kor előrehaladtával elővigyázatosnak kell lenni és ügyelni kell az idegekre, csontokra, immunrendszerre, érrendszerre és szívre. Ötven éves kor felett különösen nagy gondot kell fordítani a kellő kalcium bevitelre, ugyanis a csontritkulás miatt a csontok sokkal könnyebben törhetnek. A kalcium nem csupán a csontok egészségéhez járul hozzá, hanem a sejtek, izmok, idegek és vérerek megfelelő működését is elősegíti. Ahhoz, hogy a kalcium fel tudjon szívódni a szervezetben, D-vitaminra van szükség, melyet a szervezet a bőr napfénnyel való érintkezése által is elő tud állítani, azonban sajnos az életkor előrehaladtával csökken a szervezet ezen képessége, így multivitamin formájában érdemes bevinni a szervezetbe.

Fontos a magnézium pótlás is, mivel ez az ásványi anyag segít stabilan tartani a vércukrot, illetve a fehérje előállításhoz is hozzájárul. Számos tanulmány rávilágított, hogy a B6-vitamin és a jobb memória között egyértelmű összefüggés mutatható ki, éppen ezért mindenképp érdemes fogyasztani időskorban. A B6-vitamin mellett a B12-vitaminra is nagy szüksége van a szervezetnek, különösen időskorban, ugyanis a vér- és idegsejtek előállításához is hozzájárul. Emellett fontos a kellő cink bevitel is, ugyanis hatékony fegyvert jelent a fertőzésekkel és a gyulladással szemben. Bővebb információkat a vitaminstore.hu weboldalon talál!