Műfogsor tisztítás hatékonyan

Fontos úgy kezelni a fogsorát, mint a természetes fogait. A lehető legtisztább állapotban kell tartania őket, hogy ne veszítsen el több fogat, ne gyulladjon be az ínye vagy ne legyenek bakteriális és gombás fertőzései. Általában azt javasoljuk, hogy legalább naponta egyszer alaposan tisztítsa meg őket, és ha szükséges, evés után is.

Katt ide és mindent megtudhat arról, hogyan kell tisztítani a műfogsort. A budapestdental.hu weboldalon teljes képet kaphat erről a nagyon fontos témáról. Mindig tisztítsa meg a fogsorát egy tál vízzel vagy egy hajtogatott törülközővel, vigyázva arra, hogy le ne essen. A fogsorok tisztításához az általános szabály: minden nap áztassa vízbe. Először mossa meg a fogsorát, hogy segítsen eltávolítani minden ételt róla. Használjon nem koptató műfogsor-tisztítót, ne fogkrémet. Vigyázzon, ne dörzsölje túl erősen, mert ez barázdákat okozhat a felületen. Ügyeljen arra, hogy a fogsor összes felületét átmossa, beleértve az ínyéhez illő felületet is. Ez különösen fontos, ha bármilyen fogsor rögzítőt használ. Minden nap áztassa fogsorát egy fogtisztító oldatban. Ez segít eltávolítani a megmaradt lepedéket és makacs foltokat. Ez is segít a fogpótlások fertőtlenítésében, frissebb érzéssel. Mindig kövesse a gyártó utasításait.

Fontos, hogy a fogsor tisztításához ne használjon semmiféle fehérítő terméket. A fehérítés a fogsorok legyengüléséhez vezethet, és csúnyán nézhet ki. Ne használjon nagyon forró vizet a fogsor áztatásához. Ez ismét gyengítheti a fogsorokat, amelyek eltörhetnek. Vannak, akiknek ínyük érzékeny, és puhább bélésre lehet szükségük a fogsorukhoz. Ha rendelkezik ilyen speciális béléssel, fontos, hogy bármilyen tisztítószert vagy rögzítőszert használjon, mielőtt a tisztítószerek vagy a rögzítőszerek használatát megkérdezi, mivel egyes termékek károsíthatják a bélést. További részletekért keresse fel a budapestdental.hu-t.