Köszönjön el a fájdalomtól a lökéshullám terápiának köszönhetően!

A lökéshullám terápia már huszonöt éve ismert eljárás, azonban hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt. Érdemes megismerni ezt a módszert, ugyanis nagyon sok ember számára jelenthet megoldást. A lökéshullám terápia ugyanis a fájdalom tényleges okát szünteti meg.

Lökéshullám terápia egy igazán hatékony és modern módszer a fájdalom megszüntetésére. A módszert eleinte csak a vesekövek szétzúzására alkalmazták, majd ahogy egyre inkább fejlődött a módszer, elkezdték sportsérülések és mozgásszervi betegségek gyógyítására is használni. A lökéshullám terápia ezeken a területeken is sikeresnek bizonyult, a páciensek felszabadult mozgásról és a fájdalom megszűnéséről számoltak be. Az ESWT, vagyis a Extracorporal Shock Wave Therapy, azaz a testen kívüli lökéshullám kezelés számos országban elterjedt kezelés. A módszer hatékonyságát látva a biztosítók is támogatják a terápia költségeit. Mivel hazánkban is egyre elterjedtebb a módszer, ezért érdemes adni neki egy esélyt, ha Ön is szabadulni szeretne a makacs fájdalmaktól. A lökéshullám terápia előnye, hogy gyógyszerek és sebészeti beavatkozás nélkül szűnik meg a fájdalom.

A kezelések heti egy-két alkalommal végezhetők és mindössze öt-tíz percet vesz igénybe egy kezelés. A terápia minden esetben a pontos diagnózis felállításával kezdődik, melyet a beteg részletes vizsgálata előz meg. Ezt követően a szakember contact gélt visz fel a panaszos testrészre, majd a kezelőfej segítségével megtörténik a kezelés. Akut fájdalom esetén jellemzően két-három, míg krónikus fájdalom esetén körülbelül öt kezelést követően szűnik meg a fájdalom. Ha szeretne még több információt megtudni a lökéshullám terápia kapcsán, akkor látogasson el a kresak.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!