Hogyan válasszon párkányt és könyöklőt otthonába?

Ha ablakcserére kerül sor egy otthonban, akkor érdemes azon is elgondolkodni, hogy milyen könyöklőt és párkányt választ otthonába. Elsősorban az anyagválasztást kell alaposan átgondolni. Ez nem csak a ház stílusát, hanem a praktikusságot is nagy mértékben befolyásolja.

A könyöklő és a párkány helyes kiválasztásáról ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Először is célszerű tisztázni, hogy mi az a könyöklő és mi az a párkány. A könyöklő az ablak belső oldalán található, amelyre a lakók könyökölni tudnak. A neve is innen ered. Ezzel ellenben a párkány ennek a külső változata, az ablak alsó felénél, a házon kívül található meg. Ebből egyértelműen kitűnik, hogy a könyöklő típusát leginkább a szoba stílusához kell igazítani. A legnépszerűbb anyagoknak a fa és a műanyag számítanak. Az anyagválasztás során érdemes ezeket az anyagokat preferálni. A műanyag hosszútávra szóló, strapabíró anyag, míg a fa sokkal természetesebb, esztétikus látványt nyújt. Mondhatni olyan, mintha a természet bekúszna a házba a könyöklőn keresztül. Érdekesség, hogy nemrégiben a márvány könyöklők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A párkány a ház külső részén helyezkedik el, éppen ezért nagyon fontos, hogy strapabíró, az időjárás viszonytagságainak is kellőképp ellenálló anyagból legyen. Éppen ezért az olyan anyagok ideálisak erre a célra, mint az alumínium, az öntött márvány vagy az acél. A párkány felel a csapadék elvezetéséért is, ezért a ház homlokzatának védelmében is komoly szerepet tölt be. A párkány megjelenését elsősorban a ház dizájnja, a tető és a vakolat színe befolyásolja. Az viszont nagyon fontos, hogy a párkányt és a könyöklőt szakember szerelje fel. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el a petro-nyilaszaro.hu weboldalra és tájékozódjon!