Hogyan lehet a függöny az otthon tökéletes kiegészítője?

A függöny ma már nem csupán praktikus kiegészítője a mindennapoknak, hanem egyre nagyobb hangsúly helyeződik az esztétikára is. Nem túlzás kijelenteni, hogy a függöny ma már dizájnelemként is funkcionál. Gyakran a függöny az, ami felteszi az i-re a pontot a lakberendezést tekintve.

Függöny választáskor döbbennek rá sokan, hogy milyen hatalmas választékból lehet válogatni. Habár ez kétségkívül előnyös, ugyanakkor sokszor megnehezíti a vásárlók dolgát, hiszen nem könnyű kiválasztani egy bizonyos típust a széleskörű kínálatból. Nem csak arra kell odafigyelni, hogy a függöny mekkora, illetve mennyi az ára. Ha csak ezeket a szempontokat veszi figyelembe, akkor könnyen lehet, hogy a megvásárolt függöny furcsán hat majd a szobában, láthatóan nem fog odailleni. Éppen ezért van pár dolog, amire érdemes odafigyelni, ha függöny vásárlásra kerül sor. Ajánlott figyelembe venni a szoba stílusát, a színvilágot, a már meglévő textilek típusát és a tapétát. Általános esztétikai, lakberendezési szabály, hogy a kis méretű ablakok esetében nem túl előnyösek a nagymintával rendelkező függönyök, míg a nagyméretű ablakok esetében az apró mintás függönyöket nem érdemes erőltetni.

Ha keskeny ablak elé kell függönyt vásárolni, akkor érdemes a karnisból vagy a függönyrúdból szélesebbet vásárolni, továbbá az is előnyös, ha a függöny kétoldalt leomlik. A kis belmagasságú helyiségekbe kiváló választás lehet egy földig érő függöny, így ugyanis optikailag képes növelni a belmagasságot. A függöny esetében az is fontos, hogy behúzott állapotban is redőzött maradjon, így a szélesség terén nem érdemes spórolni, szűkölködni, különben furcsa lesz az összkép, ha a függöny el van húzva. Bővebb információkért látogasson el a queenhometextil.com webáruházba és tekintse meg a kínálatot!