Hibák az autóban, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Vannak, akiknek az a benyomása, hogy a járművek maguktól is megjavulnak, ha elég sokáig figyelmen kívül hagyják a látszólagos problémákat. Sajnos nem léteznek autóvarázslók, akik megjavítanák járművét alvás közben. Bár előfordulhat, hogy bizonyos problémákat elhalaszthat, minden autóhibát a lehető leghamarabb professzionális technikusnak kell megoldania.

Kikkeljen ide a részletekért és tudjon meg többet a súlyos autóhibákról az alkatreszek.hu weboldalon.  Vannak olyan problémák, amelyeket azonnal meg kell oldani, biztonsági okokból, vagy olyan nagy probléma miatt, amelyhez vezethet, ha nem kezelik gyorsan. Ha az alábbi problémák bármelyikét észleli, azonnal forduljon a helyi autójavítóhoz. Soha semmi sem szivároghat ki az autójából. Ha valami csöpögőt észlel, feltétlenül menjen szerelőhöz megfelelő diagnosztika céljából. A gyakori szivárgások közé tartozik a motorolaj-szivárgás, amely jelentős motorkárosodáshoz vezethet, ha nem törődik velük, valamint a sebességváltó-folyadék szivárgása, amely jelentős sebességváltó-javítást tehet szükségessé. Ha csikorgó vagy nyikorgó hangot hall, amikor lenyomja a fékeket, akkor azonnal fel kell keresnie a helyi autókereskedést.

Ha a motorellenőrző lámpa kigyullad, ügyeljen arra, hogy mihamarabb végeztesse el a diagnosztikát. A legtöbb ellenőrző motor lámpával kapcsolatos probléma viszonylag kicsi, de figyelmen kívül hagyás esetén óriási problémát okozhat, például meghibásodhat az oxigénérzékelő, ami a katalizátor cseréjét eredményezi. Bármikor, amikor egy lámpa kigyullad az autón, legyen az fényszóró, hátsó lámpa, tolatólámpa, irányjelző vagy egyéb, cserélje ki. Nemcsak, hogy tilos kiégett lámpával vezetni, hanem kifejezetten veszélyes is, különösen éjszaka. Bővebb leírásért keresse fel még ma az alkatreszek.hu weboldalt.