Hatalmas Clipper kínálatból választhatjuk ki a nekünk tetsző darabot

Időnként rendkívül fontos, hogy a hétköznapi használati tárgyaink jól nézzenek ki, ez pedig még akkor is így van, ha csupán egy öngyújtóról van szó. Persze sokkal lényegesebb a megbízható működés és kényelmes használat, ugyanakkor a külcsín kérdését sem szabad félvállról venni. Szerencsére léteik olyan típus, ami önmagában kielégíti az összes igényünket.

Ez pedig nem más, mint a Clipper, a világ második legnépszerűbb öngyújtómárkája. A spanyol gyártó több mint 50 évvel ezelőtt alkotta meg az első modelljét, ami egy csapásra letarolta a piacot. Megfizethető volt, mindamellett egyszerű újra töltésének köszönhetően végre nem volt szükség arra, hogy rendszeres időközönként új öngyújtót kelljen vásárolni. Mindez azonban még nem lett volna elegendő a sikerhez, hiszen egy gyorsan avuló architektúra esetében ezek a jellemzők vajmi keveset számítanak. Ám a Clipper legnagyobb erőssége épp az időtállóságában keresendő. Egy mozdulattal cserélhető gyújtószerkezete pedig lehetővé teszi az időszakos karbantartások otthoni elvégzését is.

Van azonban még egy jellemző, ami az elmúlt fél évszázadban a Clipper sikerének zálogává vált. Ez pedig nem más, mint a hihetetlen méreteket öltött modellválaszték. Persze létezik hagyományos, tűzköves, illetve viharlángos kivitel is, de ezt más márkák esetében is megszokhattuk. Ugyanígy az sem meglepő, hogy a kínálatban megtalálhatók a teljesen fémházas Clipper mellett a kézzel varrt bevonattal rendelkező darabok is, ám a legkeresettebbek a szilikon borítású, dombornyomással rendelkező típusok. A választék valódi értékét ugyanakkor a limitált darabszám adja. A teljes modellválasztékot lecserélik kéthavonta és ami egyszer kifutott, azt már utána soha többé nem dobják piacra. Ennek köszönhetően minden Clipper egyedi és egyben gyűjtői darab is.