Futószőnyeg folyosóra, lépcsőre

A futószőnyegek fantasztikus praktikussággal és esztétikai csodával ajándékozza meg használóit nap, mint nap. Szeretjük használni a folyosón, a lépcsőn, az előszobában és minden, hosszú térben, ahol jól mutat ez a hosszú szőnyeg típus.

Irodaházak, szállodák, hotelek, apartmanok, iskolák, intézmények folyosóin, lépcsőin terülnek el ezek a szép, puha, gyönyörű futószőnyegek. Persze azért otthonainkban is fellelhetőek, hiszen imádjuk a szőnyegeket, bármilyen típusban!

Futószőnyeg egyedi méretben is kapható, ezért megannyi alternatíva tárul elénk általa. Az egyedi méretű futószőnyeg az intézmények esetében lényeges, ahol akár 20-30-40 méter folyosó is létezik. Itt pedig esztétikusabb az egybefüggő, egy darabból álló futószőnyeg, mint az 5-10 méterenként elvágott. Ez utóbbi nem utolsó sorban balesetveszélyes is, a felkunkorodó szélek miatt.

A melegburkolat az elegáns szállodák, éttermek, stb. fontos része. Nyugodtabb, otthonosabb és csendesebb légkört eredményez. Nem hallani a cipők kopogását, ha szőnyegen közlekedünk, így pedig nem zavarjuk a vendégeket, pihenni vágyókat. A futószőnyeg mindenkinek előnyére válik. Mindenkinek jobb érzés rajta járni, mint a hideg csempén, a gyerekek is bátrabban futkorászhatnak rajta.

Futószőnyeg
Futószőnyeg

A futószőnyeg könnyen tisztítható.

Az egyedi méretben kérhető tekercses futószőnyeg általában vékony, vagy közepesen vastag, ami nagy forgalmú helyeken is megállja a helyét. Poliamid, polipropilén anyaga nagyon könnyen kezelhető, a foltok könnyen eltávolíthatóak róluk. Akár napi rendszerességgel is porszívózhatjuk, akkor is hosszú éveken át használhatjuk őket.

A futószőnyeg tehát a vendéglátóegységekben, intézményekben jól bevált padlóburkolat a folyosón, lépcsőn.

A futószőnyegek otthon is méltó nagyrabecsülést kapnak. Az előszobában, a folyosón, lépcsőn, konyhapult előtt, illetve minden olyan térben, ahol szükség van egy keskeny, hosszú futószőnyegre.

Otthoni használatra már shaggy futószőnyeg is remek választás, amit mezítláb használva igazi wellness élményt jelenthetnek az estére megfáradt lábaknak. A shaggy futószőnyeg vastag, süppedős tulajdonságaival a család kedvence lesz. Azonban lépcsőre ezt a típusú futószőnyeget már nem javasoljuk. A folyosókon azonban fantasztikusan mutatnak.

A nyírt futószőnyeg, azaz a 80×300 cm futószőnyeg fix mérete akár a hálószobában, az ágy mellett is elhelyezhető. Otthonra válassz vastag, puha futószőnyeget, mert megérdemled!

A futószőnyegek rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, érdemes kipróbálnia mindenkinek.