Bulgáriai financiális viszonyok

Elsősorban a déli, egzotikus országok számítanak népszerű desztinációnak, ugyanakkor egyre többen döntenek úgy, hogy olyan országokba szervezik az utat, mint Bulgária, mely az előbb említett országokhoz képest jóval olcsóbb.

Bulgária pénzneme a lev, viszont a magyar nyelvben ennek többes száma, a leva terjedt el. A leva 1881 óta az ország pénzneme. Ehhez a dátumhoz köthető Bulgária függetlenedése az Oszmán Birodalomtól. A lev jelentése oroszlán. Érdekesség, hogy a román lej jelentése is ez. A bolgár fémpénzeken az ország címere látható, amelyben az oroszlán is felfedezhető. A bolgár érméket eleinte aranyból és ezüstből készítették, majd a későbbiek folyamán ez megváltozott. A bolgár leva váltópénze a sztoninka, melynek többes száma sztotinki. Egy leva száz sztotinkinak felel meg. A sztoninka 1-től 50-ig, különféle értékekben kerül veretésre. A papírpénzek esetében van 1, 2, 5, 10, 20, 50 és száz leva értékű címlet. A bolgárok a készpénzt kedvelik, így a kevés bankkártyaleolvasó és automata található az országban. Ugyanakkor a turisták által gyakran látogatott részeken egyre jobban javul ez az arány. Nagyon fontos, hogy ha pénzt szeretne váltani, azt kizárólag bankban tegye.

Aki Bulgáriát választja nyaralása helyszínéül, az csodás helyszínekre látogathat el, mindezt kevés pénzért. Bulgáriában nagyon kedvező áron lehet szállást foglalni és ételeket, italokat vásárolni. Sok turista pont emiatt kedveli az országot és előszeretettel jár az országba nyaralni. Az ország csodaszép, ráadásul kedvező árak várják az ide érkezőket, így a turisták gyakran visszatérnek ide. A legtöbb turista itt kedvezőbb árakkal találkozik, mint saját hazájában, ezért előszeretettel látogat az országba. Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!