A pléd és ágytakaró miért olyan praktikus lakástextilek?

Legalább egy pléd és ágytakaró minden családban megtalálható a hálószoba, vagy a nappali falai között. Pihe-puha érintésük és megnyugtató látványuk az ágyon, a kanapén, mindnyájunkat levesz a lábunkról. Többek között ezért szeretjük őket annyira.

Hol használjuk leggyakrabban a plédeket és az ágytakarókat? Mi a különbség közöttük?

A pléd puha, plüssös, meleg érzésű, bársonyos lakástextil, amivel betakarózunk, ha fázunk. Egy pléd biztosan megtalálható Önnél is, a kanapé, vagy a fotel karfáján, vagy a hálószoba ágyán.
Az ágytakaró az ágy letakarására, a rajta lévő ágynemű elfedésére szolgál, azzal ritkán takarózunk, ritkán terítjük a vállunkra az esti házimozizás során. Egy szép színes, különleges mintás ágytakaró a legszürkébb és legegyhangúbb hálószobát is feldob.

Az ágytakaró akkor szép, ha túllóg a matracon, miután letakartuk vele az ágyat, de még elegánsabb hatást érünk el, amikor az ágytakaró a földig lelóg. Pazar, előkelő hangulata lesz a szobának tőle. Ehhez szép esésű ágytakarót kell választani, amely lágy, könnyed anyagból készült. Akár évszakonként is használhatunk más-más ágytakarót. Legyen egy nyári, egy őszi, egy téli változat, szép rózsaszín, kék, vagy barna, bézs színben és az ünnepekre egy csodaszép karácsonyi ágytakaró megalapozza a hálószoba egész hangulatát.

A plédeket is imádjuk, nem csak az ágytakarókat. Gyerekmintás pléd és felnőtteknek szebbnél-szebb színű plédek kaphatóak, amelyekkel betakarózhatunk bármikor, amikor fázunk és magunkkal vihetjük egy-egy kirándulás alkalmával is.

Ágytakaró
Ágytakaró

Egy kisebb pléd jó, ha van az autóban is, sosem tudhatjuk mikor lesz rá szükség.

Szerencsére óriási választék van pléd és ágytakaró terén. Nincs olyan elképzelés, melyet ne tudnánk beszerezni. Zebra mintás, fekete, fehér, virágmintás, kockás, pöttyös, csíkos, steppelt, zöld, sárga, piros, kék, szürke, cicás és a sort lehetne még folytatni nagyon sokáig.

Nincs jobb érzés attól, amikor egy fárasztó nap után haza érünk, lezuhanyzunk, vagy egy kád forró fürdőt veszünk, és a kanapén beburkolózunk egy jó meleg, puha plédbe. Máris elfelejtjük a világ gondjait és csak a relaxálásra, a pihenésre koncentrálunk.
Egy kellemes színű, puha pléd megnyugtat bennünket és hatalmába kerít az az érzés, hogy végre itthon vagyok, semmi baj nem érhet.

A pléd és ágytakaró azon lakástextilek közé tartozik, amely nélkül otthonunk nem lenne olyan meghitt.
Szerezz be egy gyönyörű, vidám, nagyméretű narancs plédet, egy elegáns és meghitt színvilágú ágytakarót és feledkezz meg minden problémáról.