A Lake Placid város látnivalói

A szárnyaló Adirondack-hegység közepette elhelyezkedő Lake Placid szép üdülővárosa régóta népszerű nyaralóhely. A hó-sport szinonimája, mivel az 1932-es és az 1980-as téli olimpiának is otthont adott, a város az év bármely szakában felkeresendő élvezet. A nyári hónapok mindenféle kiváló szabadtéri tevékenységet kínálnak.

A városban szétszórtan olimpiai helyszínek és sporthelyszínek várják a látogatókat, amelyeket sok elit szintű sportoló használ a mai napig. A korcsolyázás, a síelés és a bobozás mellett Lake Placidban egyéb tevékenységek közé tartozik a túrázás, a kerékpározás és a közeli hegyek látványának megtekintése. A Lake Placid Olimpiai Központ része, szórakoztató itt korcsolyázni ahol a fontos események és versenyek zajlanak még mindig, rendszeresen. Kevés ilyen jellegű szabadtéri pálya van, de egyikük megmaradt az országban, a James B. Sheffieldi Korcsolyapálya, ahogy az is ismert, ez 1932 -ben épült a III. Téli olimpiai játékok számára. Noha az Oval jégkorong-mérkőzéseket rendezett, az Oval különösen ismert az 1980-as kiadásról, amelyen Eric Heiden amerikai gyorskorcsolyázó öt aranyérmet szerzett.

Az Oval szomszédságában egy újabb történelmi olimpiai helyszín várja a látogatókat: a Herb Brooks Arena. Az amerikai férfi jégkorong-válogatott ezen a megszentelt pályán győzte le híresen a Szovjetuniót az 1980 -as téli olimpián. Ez az izgalmas játék később „Miracle on Ice” néven vált ismertté. Ugyanezen téli olimpiai játékok számára készült, többcélú aréna ma a néhai Herb Brooks nevéhez fűződik. Brooks az amerikai jégkorong-válogatottat erősítette, hogy az első helyen végzett a sokak által kedvelt szovjetekkel szemben. Ezen a felejthetetlen eseményen kívül a jégpálya is helyet adott olimpiai műkorcsolya -eseményeknek, sőt, egy záróünnepségnek is a története során.