A krill olaj szervezetre gyakorolt hatásai

A krill olaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend, melynek oka, hogy nagyszerű összetevőket tartalmaz, ezáltal a szervezet egészségéhez is hozzájárul. Ha még nem hallott a krill olajról, akkor olvasson tovább és ismerje meg ezt a nagyszerű olajt!

Krill kapcsán először is azt kell tudni, hogy apró, garnélaszerű rákok gyűjtőneve. A krill rákokat az Antarktisz tiszta vízéből halásszák, aminek köszönhetően a halakkal szemben a krill mentes a nehézfémszennyeződésektől. A krillek értékes és egyedi forrásai az omega-3 zsírsavaknak és egyéb értékes hatóanyagoknak, ennek oka pedig az, hogy a krillek fitoplanktonokkal táplálkoznak. A krill olaj a már említett EPA és DHA omega-3 zsírsavak mellett foszfolipideket és astaxanthint is tartalmaz, melyek szintén hozzájárulnak a szervezet egészségéhez. A krill olajban lévő DHA foszfolipidek az elégséges szerotonin receptorok meglétéhez szükségesek, melynek alacsony szintje összefüggésben áll a gyermekkori hiperaktivitással és a depresszióval. Az astaxanthin erőteljes antioxidáns, amely a szemben is megtalálható. Az öregedéssel járó szempanaszok ellen nagyszerű védelmet nyújt.

A krill olaj rendszeres fogyasztása azért is előnyös, mert a hormonális egyensúly kialakításához is hozzájárul, továbbá a menopauza tüneteit is csökkenti. Továbbá a krill olaj tele van értékes zsírsavakkal, amelyek támogatják a bőr egészségét. Pikkelysömör és ekcéma esetén különösen hasznos lehet. A megemelkedett glükóz és lipid szint csökkentésében is igazán hatásos a krill olaj, így cukorbetegek számára is hasznos lehet kiegészítés gyanánt. A krill olaj kapcsán a vitaminstore.hu webáruházban tudhat meg bővebb információkat, illetve a minőségi, széleskörű termékeket is megtekintheti, valamint nagyszerű áron meg is rendelheti!