A görög konyha fantasztikus fogásai

A Kolokithokeftedes egy népszerű krétai előétel, amely ízletes textúrájával elbűvöli ízlelőbimbóit. Az előétel cukkiniből, friss mentából, feta sajtból és extra szűz olívaolajból áll.  A görög Giouvetsi orzo tésztával, hagymával, vörösborral, finom paradicsomszósszal és marhahússal készül. Tökéletes vasárnapi családi étel lesz belőle!

A görög konyha fogásait megismerheti az axa-assistance.hu weboldalon, ezért látogasson el ide bátran ha önt is érdekelné ez a téma. Minden görög kedvence a Choriatiki saláta, amely szinte minden étkezéshez kötelező. Ez a görög saláta uborkából, olajbogyóból, paradicsomból és egy nagy darab feta sajtból készül. Az öntetet mindenki maga választja, ezért minden étteremben olívaolajat, sót, ecetet és borsot szolgálnak fel a salátához. A Choriatikit hagyományosan előételként fogyasztják, de remek köret is lehet. Csakúgy, mint a tenger gyümölcsei, a bárány különlegesség Görögországban, és bárány ételeik kivételesek! Van egy hagyományos görög étel, ami lassú sütőben sült bárányból készül, olívaolajjal, citromlével és fokhagymával.

A Gemista egy hagyományos otthoni étel, amely rizzsel töltött paradicsomot, különféle fűszernövényeket és darált húst tartalmaz (a hús kihagyható). Kísérletezhet különböző típusú fűszernövényekkel és fűszerekkel, és használhat különböző típusú zöldségeket, például burgonyát vagy zöldpaprikát a paradicsom helyett. Bár nemzetközileg nem annyira ismert, egy másik hagyományos görög étel, az egyszerű és kiadós fehér bableves, a Fasolada. A recept babból, zúzott paradicsomból, sárgarépából, zellerből és hagymából áll. Gyakran babérlevéllel, petrezselyemmel és kakukkfűvel ízesítik. Amennyiben többet tudna meg ezekről a különlegességekről, nézzen be az axa-assistance.hu weboldalra.