Amit az autó elárul a tulajdonosáról!

A vezetési stílus és az autó finom nyomokat hagy a sofőrjéről. A választott festéstől a lökhárítómatricákig, találja meg, mit árul el autója személyiségéről. Bizonyos autókat úgy terveztek, hogy mindenki megálljon és bámulja ezeket – gondoljunk csak a sportautókra, vagy bármi élénkpirosra.

Míg az ilyen típusú autók vezetésével pozitív figyelmet kap másoktól, ez azt is mutatja, hogy hajlandó megkockáztatni a negatív figyelmet is. Tanulmányok kimutatták, hogy a piros autókat és a sportautókat a legvalószínűbb, hogy elrángatják a rendőrök, és a tolvajok célpontjává válhatnak, így ha valaki ilyen autót birtokol, azzal azt állítja, hogy mások figyelme megéri annak kockázatát, hogy a befektetését parkolóbüntetések által veszti el. Háromsoros kisbuszt vezet? Szereti a tömeget: Nem a kényelem, a biztonság vagy a tárolóhely teszi a kisbuszt a legjobb szülői autóvá (bár ezek segítenek), hanem a rengeteg gyerek, akiket bepakolhat ezekbe az autókba. Ezek az autók azt mutatják, hogy a gyerekekkel való kapcsolata alapján határozza meg magát, és minél több gyerek van az autójában, annál jobban érzi magát.

A legújabb fényszórók LED-technológiát használnak, hogy erősebb fényt kapjanak – több tényezővel erősebbek, mint a hagyományos halogén fényszórók „fényereje” – miközben sokkal kevesebb energiát fogyasztanak. Bár ez áldás lehet a sötét utakon, ugyanakkor biztonsági kockázatot is jelenthet, mivel elvakítja a többi vezetőt. Ez akkora problémává vált, hogy egyes városok törvényhozáson gondolkodnak ezek betiltására. E lámpák használatával egyszerűen azt mondja: „Az én kényelmem fontosabb, mint az Ön biztonsága”, ami az empátia és a mások iránti törődés valódi hiányát mutatja. A legtöbb biztonsági szakértő egyetért: a népszerű „ez az én családom” matricák egyenesen veszélyesek. Megosztanak minden olyan információt, amelyet a bűnözők felhasználhatnak arra, hogy önt vagy gyermekeit megcélozzák.