Titkok, amelyeket minden álláskeresőnek tudnia kell

A levelek megsárgulnak, a gyerekek újra iskolába járnak, és az ismerős hűvösség a levegőben van. Úgy gondolja, hogy ez a tökéletes alkalom az álláskeresésre, és igaza is van! De az álláskeresési félelmei megakadályozzák Önt abban, hogy ezt az ugrást megtegye?

Nem ritka, hogy elveszettnek érzi magát, amikor elindul álláskeresési útján. Végtére is, az iskola mindent megtanít nekünk, kivéve a munkába állást. Mit kell felvenni az önéletrajzba? Milyen kérdéseket kell feltennie egy interjún? Hogyan lehet kiemelkedni a felvételi folyamatban, ha akkora a verseny? Akár hiszi, akár nem, nem kell félni az álláskeresés folyamatától! Megfelelő eszközökkel és stratégiával elérheti álmai munkáját. Olyan munkát találhat, amely nem okoz rémálmokat. Félelmei ellenére úgy döntött, hogy beleveti magát, és új munkát keres? Talán azt kérdezi magától: „Hol kezdjem?” A válasz egyszerű: kezdje az interjúk listájának elkészítésével. Az interjúk listája 10-20 vállalat listája, amelyeknek szívesen dolgozna. Szenvedélyesen rajong egy cég termékei vagy szolgáltatásai iránt? Úgy érzi, kapcsolódik a küldetésükhöz? Tud-e kapcsolódni értékeikhez és hitükhöz, mint szervezethez? Ha ezen kérdések bármelyikre „igen” -nel válaszol, akkor az adott vállalat valószínűleg az interjúk listáján szerepel.

Miután elkészítette az interjúk listáját, célzott álláskeresést végezhet, iránymutatással és alapokkal, amelyekre minden más épül. Az interjúk listája segít a megfelelő lehetőségekre összpontosítani álláskeresési és hálózati stratégiái közben, megkönnyítve az álomcégek egyikének elérését. Annak érdekében, hogy kitűnjön a felvételi folyamatban, el kell bűvölnie a toborzókat és a felvételi vezetőket. Ezt két dologgal érheti el: az önéletrajz optimalizálásával és a kísérőlevél írásával. Egy jól optimalizált önéletrajz kulcsszavakat tartalmaz a munkaköri leírásban.