Mikor ültessen fát és miért érdemes?

Gondolkodott már azon, hogy mit csinálnak az emberek a levágott ágakkal? Mi lenne, ha azt mondanám, hogy el lehet ültetni őket és cserébe valami szépet alkotni? A legtöbb fát újra lehet növeszteni a csonkjaikból. Ha akarja, kezdheti egy bébi fa ültetésével, amely végül felnőtt fává nő. Ha nem akarja végig csinálni a fatenyésztés folyamatát, akkor egyszerűen elültethet néhány nagyobb fa cserjét.

Íme néhány tipp a fa ültetésével és gondozásával kapcsolatban. Szüksége lesz egy facsonkra vagy füves területre a fa elültetéséhez. Ha nem akar felnőtt fát vásárolni, akkor valamilyen talajra és olyan facserjére van szüksége, amelyekből idővel nagy fák lesznek az igényeinek megfelelőket kiválasztva. A faültetés legjobb időpontja kora tavasszal, a talaj felengedése előtt van. A fát gyakran kell öntözni, amíg meg nem szilárdul a gyökere. Győződjön meg róla, hogy a fa tövét mulcsozza, hogy segítsen megtartani a nedvességet, és megvédje a gyökereket a szélsőséges hőmérséklettől. A fák nagyszerűen javítják a levegő minőségét, árnyékot adnak és segít megelőzni a talajeróziót. A faültetéssel pénzt is megtakaríthat, mivel a fák megvédik otthonát a viharoktól, csökkentik az energiaköltségeket, növelik az ingatlan értékét, javítják a vízminőséget, növelik a vadon élő állatok élőhelyét, elősegítik a jobb egészséget és természetes szépséget biztosítanak.

Hogyan ültethet fát? A folyamatot egy gödör kiásásával kell kezdenie. Minél mélyebbre ás, annál stabilabbak lesznek a fa gyökerei. Helyezze a fát a gödörbe, és töltse fel földdel. Ügyeljen arra, hogy a fa nagy része a talaj szintjén felül helyezkedjen el. Hogyan ápolja az új fát? Öntözze meg a fát! Az újonnan ültetett fa öntözésének legjobb ideje a kora reggeli vagy a késő esti órákban van, hogy elkerülje a párolgást.