Hogyan indítsa be karrierjét az új évben?

Vannak karriercéljai az új évre? Úgy érzi, karrierje nincs a helyén és nem tudja, mit tegyen? Íme néhány módszer, amellyel sikeresen beindíthatja karrierjét az új évben!

Az önéletrajzok többé nem a célokról vagy a napi munkafunkciókról szólnak. Ma az önéletrajzok stratégiai marketing dokumentumok, amelyeknek igazolniuk kell a jelölt értékét. Az önéletrajznak megfelelően be kell mutatnia a jelöltet a fókuszterületén, és meg kell céloznia a tényleges munkakört. Önéletrajzának frissítése és legutóbbi eredményeinek és elismeréseinek átgondolása biztos módja annak, hogy nagyobb értéket nyújtson az olvasónak. Számszerűsítse munkatapasztalatát, és fontolja meg teljesítményértékeléseinek áttekintését, hogy felsorolhassa az általa vezetett projekteket, megszerzett készségeit és a szervezetek számára elért eredményeket. Sok álláskereső nehezen talál most munkát, és egyre frusztráltabbá válik a munkaerőpiac miatt. A karrieredző nagyszerű erőforrás és eszköz lehet, ha nehézségei vannak az álláskeresésben és a karriercélok elérésében. A karrieredző abban is segíthet az álláskeresőknek, hogy megoldásközpontú ötletekkel átállítsák karrierjük irányát, pozitív dicséretet és motivációt nyújtsanak, valamint útmutatást nyújtson az önmegtaláláshoz.

Jelenleg egy erősen fejlett digitális korban élünk. Az álláskeresők Twitteren üzenhetnek a vezérigazgatóknak és a munkaadóknak, Facebook-státuszukat közzétehetik, hogy értesítsék barátaikat és családtagjaikat álláskeresésükről, LinkedIn-profiljaik segítségével pedig állást pályázhatnak, kapcsolatba léphetnek a munkaerő-felvételi vezetőkkel, és még bővíthetik hálózatukat is. Röviden: a közösségi média, különösen a LinkedIn, kiváló eszköz a karrierhez. Ügyeljen arra, hogy optimalizálja LinkedIn-profilját, hogy teljes mértékben kihasználhassa annak előnyeit és funkcióit.