A lakberendezés egyik legfontosabb része, a világítás

A mai rohanó mindennapok során nagyon fontos, hogy az otthon egy komfortos hely legyen, ahova jó haza térni és megpihenni. Ebben nagyon sokat segít, ha a lakás minden pontján biztosítva van a kellő fény, vagyis a világítás.

A világítás jelentősége kapcsán ezen a linken érhet el bővebb információkat! Minden egyes helyiség más-más funkciót tölt be mindennapjainkban, így eltérő fényviszonyokra van szükség. Ma már a világítótesteknek nem csupán funkciója van, hanem a lakberendezés fontos elemei is egyben. A világítás színe, illetve a lámpa formája nagy mértékben befolyásolja a helyiség hangulatát. A nappali általában sárga fényt kap, amelyet a csillár biztosít a mennyezetről. A hálószobában és a gyerekszobában jellemzően nem elegendő ez a világítás, így jellemzően az éjjeliszekrényre is kerül egy kisebb lámpa. A gyerekszobában pedig az íróasztalra is kell egy fényforrás, hogy elősegítse a gyerek tanulását. A fürdőszobában szintén nem elegendő a mennyezeti lámpatest, hiszen a tükör felett is szükség van világításra, hogy elősegítse a napi készülődés folyamatát.

Ma már rendkívül kreatív módszerek állnak rendelkezésre a kellő fény biztosítására. A világítás lehet a tükör két oldalán vagy a tükör felett. Érdemes alaposan megvizsgálni az egyes alternatívákat és azt választani, amely leginkább megfelel elképzeléseinek. Akár a zuhany fölé is érdemes lehet elhelyezni egy világítótestet, hiszen a mosakodás, borotválkozás során fontos jól látni, hogy épp mit csinálunk. ma már rengeteg alternatíva áll rendelkezésre, így csak a kreativitáson múlik, hogy miképp oldja meg otthonában a világítás témakörét. Nem érdemes lebecsülni, ugyanis a megfelelő fényviszonyok egészen más dizájnt biztosítanak. Emiatt célszerű alaposan megtervezni a világítást.