Tippek, amelyek segítenek fotogénebbé válni

Soha nincs megelégedve azzal, ahogy a fotókon kinéz? Ne csüggedjen, számos trükk segít abban, hogy fotogénebb legyen. Színészek, énekesek és bloggerek egy sor titkot használnak fel, hogy hibátlanul nézzenek ki a fényképeken. Ugyanezeket a trükköket használhatja, hogy fotogénebb legyen.

Nyelvét tapassza a szájpadlása tetejére – furcsán hangzik, de ez a trükk nagyon hatásos. Ha mosolyog egy fotón, tegye a nyelve hegyét a szájpadlása tetejére, és így természetes mosolya lesz, ami egyáltalán nem tűnik erőltetettnek. Ezenkívül ez a technika ugyanakkor megnyújtja a nyakát. Tartsa döntve a fejét – az árnyékok hiánya masszívabbá teszi az arcot, ha egyenes fejjel pózol, és közvetlenül a kamera lencséjébe néz. Inkább enyhén döntse a fejét az egyik válla felé – így olyan árnyékok jönnek létre, amelyek megformázzák az arcát, így jobban néz ki a képen. Fordítsa el a testét és helyezze el megfelelően a kezeit – ha tetőtől talpig lefényképezik, és nem tudja, hogyan üljön a képen, vegye fel a leggyakrabban használt testtartást, amit alkalmaznak a vörös szőnyegen: fordítsa balra vagy jobbra (a kamera helyétől függően) a testét, majd helyezze a karját a kamera lencséjétől a csípőjére úgy, hogy a derékvonal látható maradjon. Enyhén döntse meg a fejét, és mosolyogjon a fotósra.

Tegye az egyik lábát a másik elé – ha a lehető legtermészetesebb testtartást szeretné felvenni, akkor tegye zsebre a kezét (ha van), vagy tartsa közel a testhez, és helyezze az egyik lábát a másik elé. Ezzel azt értjük el, hogy úgy tűnjön, mintha természetes mozgást végeznénk. Így nem csak sikeres pillanatfelvételnek tűnik, de jobban is fog kinézni, mivel a lábai megnyúlnak ettől a testtartástól. Csukja be a szemét a kép előtt – ha hajlamos pislogni a kép készítésekor, és mindig csukott szemmel jelenik meg az összes fotón, csukja be a szemét közvetlenül azelőtt, hogy a fotós megnyomja a fényképezőgép gombját. Ezután lassan nyissa ki a szemét, hogy szinkronizáljon a fénykép készítésének pillanatával.