Tekintse meg tehénistálló kínálatunkat online

Sok szarvasmarha egész évben kizárólag füvön élhet. Ha azonban a gyep növekedése télen gyenge, akkor ezt más takarmányokkal, például szénával kell kiegészíteni. Az intenzíven tenyésztett vagy tejtermelésre használt állatok extra energiát igényelhetnek. Alapvető fontosságú, hogy a friss vízhez mindig szabad hozzáférés álljon rendelkezésre az istállóban is.

Tehénistálló online rendelhető a gravetti.hu weboldalon, tehát ne vesztegesse az idejét, nézzen be hozzánk és rendelje meg még ma minőségi istállóinkat. A tehenek akár 20 évig is élhetnek, ha jól ápolják őket. Ha nem akarja szarvasmarháit tej- vagy marhahústermelésre használni, akkor nincs szükség tenyésztésre. Ne feledje azonban, hogy valószínűleg nem bölcs dolog kasztrálatlan hímeket vásárolni. A bikák nemcsak megtermékenyítik a nőstény teheneket, hanem nagyobb valószínűséggel lesznek agresszívek is. A tejelő teheneknek minden évben borjúra van szükségük ahhoz, hogy folyamatosan tejet termeljenek. Hasonlóképpen, ha saját marhahúst állít elő, akkor a borjaknak folyamatos áramlására van szükség a felneveléshez. Alternatív megoldás, ha egyszerűen vásárol fiatal állatokat egy helyi gazdától.

A bikatartáson kívül, amely egészségügyi és biztonsági kockázatot jelenthet, vannak olyan cégek, amelyek mesterséges megtermékenyítést végezhetnek a teheneken. Ez észszerűbb megoldás lehet kisebb állományok számára. Bár a szarvasmarha otthontartása rendkívül hasznos élmény lehet, fontos, hogy teljes körűen tájékozódjunk, mielőtt belevágnánk. Egy sor költség, mint például a takarmányvásárlás, a tenyésztés, a tehénistálló és az állatorvosi ellátás, nagyon gyorsan összeadódhat; ezért készüljön fel jelentős idő- és pénzbefektetésre. A helyigény is jelentős, különösen a kisebb fajokhoz, például a juhokhoz képest. Szánjon időt arra, hogy előzetesen forduljon állatorvosához tanácsért. Amennyiben a tehénistálló megrendelésével szeretne kezdeni, nézzen be a gravetti.hu weboldalra.