Különlegesen ízletes alkoholmentes puncsok házilag

Fűszeres puncs. Ezen nagyon ízletes puncs hozzávalói: 2 evőkanál fekete tea, 6,5 dl víz, 3 evőkanál málnaszirup (házilag is elkészíthető málnából és cukorból), 2 dl narancslé, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék. Először is főzz egy adag jó erős fekete teát, majd pár perc múlva vedd ki belőle a teafiltert, illetve a teatojást. Ha már kihűlt, akkor egymás után, szépen lassan keverd hozzá a málnaszirupot, illetve a narancs- és a citromlevet. Legvégül rakd bele a mézeskalács fűszerkeveréket is.

[adsense_id=”1″]

Gyümölcsös puncs. Az ital hozzávalói ebben az esetben: 5 dl almalé, 2 dl narancslé, 4-5 darab szegfűszeg, 1 darab fahéj. Nagyon egyszerű és nagyon finom puncs változatról van szó. Először is vágd fel apróra a fahéjat, és keverd össze a szegfűszeggel, majd hozzá az almalevet és közepes hőfokon főzd nagyjából 10 percig. Ha kész, szűrd le, öntsd hozzá a narancslevet, és az egészet hevítsd fel.

Puncs
Puncs

Tojásos puncs. A különleges ital hozzávalói: 1 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej, kevés víz vagy fekete tea, 1 evőkanál citromlé, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék. Először a tojássárgáját keverd fehéredésig a cukorral, majd a tejhez öntsd hozzá a vizet vagy a fekete teát, utána a citromlevet és a narancslevet, utána pedig szórd bele a narancshéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. Az egészet főzd fel és öntsd rá a cukorral elkevert tojássárgájára, és kész is.

Puncs gyerekeknek. Hozzávalók: 5 dl gyümölcstea, 5 dl ananászlé, 5 dl meggylé, 2 dl banánlé, fél ananász, 2 darab banán. Főzz 5 dl gyümölcsteát, majd tedd félre egy nagyobb edényben. Hámozd meg a gyümölcsöket és vágd fel falatnyi darabokra. A gyümölcsteához add hozzá az ananászdarabokat, és közepes hőfokon főzd puhára, majd tedd bele a többi hozzávalót is, és még főzd az egészet forrásig úgy, hogy a folyadék még ne kezdjen el bugyogni.