Frissítő gyümölcsös smoothie vitaminpótlás céljából

Ahhoz, hogy minden fontos tápanyagot bevigyünk a szervezetünkbe, elengedhetetlen, hogy minél gyakrabban friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszunk. Ez viszont gyakran egyáltalán nem könnyű, így érdemes belecsempészni őket az ételekbe és italokba. A sy moothie kiváló módja, hogy támogassuk egészségünket.

Smoothie recept nagy segítséget jelent, ha egy igazán finom, egészséges alternatívára vágyunk. Ha szeretnénk az édesség helyett valami egészségesebb opciót fogyasztani, akkor ez a jól variálható finomság tökéletes lehet számunkra. A legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, így, ha megéheztünk és mielőbb valamilyen tápláló finomságra vágyunk, akkor pár perc alatt el is készíthetjük. A smoothie tele van hasznos tápanyagokkal és vitaminokkal, melyek különösen a téli, jellemzően vitaminhiányos állapotban nagyon hasznosak. Emellett gazdag rostforrás, így az emésztésnek is jót tesz. A smoothie akár a diétába is jól beilleszthető, így nem kell lemondanunk az édes ízekről. Az összetevők kiválasztása során legyünk tekintettel arra, hogy milyen napszakban szeretnénk elfogyasztani a smoothie-t. Ha délelőtt fogyasztjuk, akkor egész nyugodtan lehet kalóriadúsabb. Viszont, ha délután fogyasztjuk, akkor törekedjünk egy könnyebben emészthető típust elkészítésére.

Ha kifejezetten gyümölcsös típus elkészítésére vágyunk, akkor egy epres-banános verzióval nem nyúlhatunk mellé.  Ehhez szükségünk lesz egy nagyobb banánra, egy bögre eperre, egy zacskó vaníliás cukorra, fél bögre zabpehelyre, illetve ízlés szerint hozzáadhatunk egy-két evőkanál mézet vagy mandulát is. Ha előkészítettük az alapanyagokat a turmixoláshoz, akkor már csak be kell szórni mindent a smoothie készítő vagy turmixgépbe és az egészet egyneművé turmixolni.