Egyszerű módszerek a beltér felfrissítésére új termékek vásárlás nélkül

Ha megunta lakása dekorációját, akkor nem kell elővennie a hitelkártyáját. Ehelyett legyen kreatív azzal, ami már az otthonában van. Egy kis találékonyság sokat segít abban, hogy régi tárgyait újnak érezze.

Van új módszer a bútorok átrendezésére, amire korábban nem gondolt? Vagy éppen új képeket helyezhet el a már birtokolt keretekben? Valószínű, hogy a válasz ezekre a kérdésekre igen és igen. Egyszerűen irreális új kanapét vásárolni minden alkalommal, amikor a nappali kialakítása elavultnak tűnik. Pénztárcája megkönnyebbülten sóhajt fel, ha inkább a szoba elrendezésével foglalkozik kreatívan. „A legegyszerűbb módja annak, hogy egy teret újszerűvé varázsoljunk, ha átrendezzük a bútorokat” – mondja Katie Simpson, a Mackenzie Collier Interiors munkatársa. „Vigye át a darabokat egyik területről a másikra, megváltoztatva a helyiség funkcióját és hangulatát.” Cserélje le például a bejárati konzolasztalt egy padra és cserepes növényre. Talán ez a konzolasztal új otthonra talál az étkezőben mini büféasztalként. Amíg itt van, fontolja meg, hogy áthelyezi az ágyát egy másik oldalra, és a kanapét más irányban is elhelyezheti. Az új bútorok vásárlására irányuló késztetése azonnal elszáll – bízzon bennünk.

„A terek általában kaotikusnak és rendezetlennek tűnnek, minél több dolgot adunk hozzá, így a frissítés egyszerű módja az, ha letisztítjuk a felületeket” – mondja Simpson. Mégis, semmiképp ne erőltesse meg magát. Végezze el a rendrakási folyamatot egy-egy helyiségben (vagy egy polcon és egy fiókban), majd kérdezze meg magát, hogy még mindig élvez-e bizonyos tárgyakat, vagy maguknak a daraboknak is jobb lenne, ha új otthonra találnának. A legjelentősebb tárgyait elöl és középen helyezze el, hogy kiállíthassa, és szezononként cserélje le azokat a dolgokat, amik már nem teszik boldoggá.