A COVID-19 megváltoztatta a munkahelyi hálózatépítést

Mindenki tudja, hogy a hálózatépítés mennyire fontos a karrierje szempontjából. A COVID-19 járvány miatt azonban megváltozott a hálózatépítéssel kapcsolatos hozzáállásunk és stratégiánk.

A COVID-19 világjárvány okozta zavar nem csak a munkánk és az interjúnk módját változtatta meg, hanem azt is, hogy hogyan lépünk kapcsolatba másokkal. A hálózatépítés lényege az új emberekkel való kapcsolatteremtés, így természetesen ezen a területen is változást láttunk. Íme néhány módja annak, hogy a COVID-19 megváltoztatta a hálózatépítést, és hogyan hozhatja ki a legtöbbet a hálózati erőfeszítésekből, figyelembe véve ezeket a változásokat. A COVID-19 világjárvány előtt az emberek 61% -a vett részt karriervásáron, mint elsődleges kapcsolatteremtési mód, egy friss tanulmány szerint. Nyilvánvaló, hogy a személyes események, például karriervásárok nem történhettek meg a COVID-19 miatt, ezért a szakemberek kénytelenek voltak a körülményekhez igazítani hálózati stratégiájukat. Most, a COVID-19 világjárvány következtében, a legtöbb szakember elsősorban olyan platformokat használ, mint a Facebook és a LinkedIn szakmai hálózatainak kiépítéséhez és ápolásához. Míg az online hálózatépítés mindig is népszerű volt, most, hogy az élvonalban van, ez arra kényszerítheti az egyéneket, hogy jobban figyeljenek online hálózati stratégiájukra, és szándékosabbak és következetesebbek legyenek hálózati kapcsolataikban.

Mit tehet: Ügyeljen arra, hogy elegendő időt töltsön online hálózatépítéssel, hogy pótolja a személyes kapcsolatok kiépítésének hiányát a jelenlegi helyzetben. Egy másik változás a hálózatépítésben, amelyet a COVID-19 járvány hozott, a rendelkezésünkre álló hálózati lehetőségek száma. Mivel az online és virtuális hálózati stratégiákra és eseményekre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, 10 emberből több mint 7 szerint a COVID-19 növelte a hálózati lehetőségekhez való hozzáférésüket a fent említett tanulmány szerint.