Profi számítógép vásárlás az interneten

Az asztali és laptop számítógépek legtöbbször ugyanazokkal a képességekkel rendelkeznek, és azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb asztali számítógép kisebb, mint a múltban volt. Többé nem lesz szüksége nagy tokra egy asztali számítógéphez! Ha egyben szeretne maradni a munkaterületén, és nem akarja magával vinni számítógépét a terepre, választhat asztali számítógépet.

Számítógép vásárlás az interneten elérhető az ekiraly.hu weboldalra látogatva, tehát kattintson ide még ma és válogasson kedvére. Az asztali számítógép előnye, hogy egyszerűbb és megfizethetőbb javítani és frissíteni, mint egy laptopot. Ha azonban mobilra van szüksége, és egy táblagépen nem fogja elvégezni a munkát, a laptop a legjobb választás. Valószínűleg sok különböző típusú processzorról hallott már a hirdetésekből, de lehet, hogy nem érti, mi a processzor. A központi feldolgozó egységnek (CPU) is ismert processzor a számítógép logikai központja – agyként működik, és végrehajtja az összes számítási folyamatot. Minél gyorsabb a processzor, annál gyorsabban fog a számítógépe programokat futtatni. Minél nagyobb a Gigahertz (GHz) és a magok száma, annál gyorsabb a processzor. A Random Access Memory (RAM) szintén befolyásolhatja a számítógép sebességét.

Gigabájtban (GB) mérve a RAM a számítógépes memória leggyakoribb típusa. Lehetővé teszi, hogy számítógépe a merevlemez használata nélkül is hozzáférjen a szükséges adatokhoz, ami lassabb folyamat. Az asztali programok és az internetböngészők hozzáférnek a RAM-hoz a folyamatok futtatásához. Minél nagyobb a RAM, a számítógép annál jobban tudja kezelni ezeket a programokat, de a számítógép specifikációitól függően a RAM mennyisége korlátozott. Fontos megjegyezni, hogy lehet, hogy nincs szüksége nagy mennyiségű RAM-ra. Tekintse meg a leggyakrabban használt szoftver specifikációit, és vegye figyelembe a követelményeit. Amennyiben számítógépet keres, nézzen be az ekiraly.hu-ra.