Öregítő frizurák

Hajunk sok mindent elárul viselőjéről. Rávilágít az életkorra, az egyéniségre és az életstílusra, kiemeli arcunk tulajdonságait keretbe foglalva azt. Az idő múlásával egyre nagyobb szerepe van a jól megválasztott frizurának: éveket öregíthet, vagy fiatalíthat egy-egy fazon.

A sötét hajszínek öregíthetnek, sokan követik el azt a hibát, hogy az ősz hajszálak megjelenésekor sötétebb tónust választanak, hogy elfedjék a fehér hajszálakat. Válasszunk inkább az eredeti hajszínünknél néhány árnyalattal világosabb hajszínt, akár a most divatos balayage vagy ombre formájában. Ne essünk azonban át a ló túlsó oldalára, a hűvös árnyalatok fakítják az arcbőrt, megmutatva az apróbb ráncokat. Válasszunk a meleg tónusú árnyalatok közül, és felejtsük el a platina és hamvas szőke hajszínt. A túl szorosan viselt konty, vagy copf is idősebbnek mutatja viselőjét a koránál, sőt hosszú távon hajhullást is okozhat a folyamatos húzó hatás miatt. A konty sokáig amúgy is az idősebbek gyakori hajviselete volt, így automatikusan velük azonosítjuk.

A lófarokba kötéssel is legyünk óvatosak, ez a viselet az arc esetleges hibáira irányítja a figyelmet, nincs, ami keretbe foglalja. Frufruval viselve tudjuk feldobni ezt a frizuratípust. Ugyanez a helyzet a hajrögzítő segítségével hátrafésült frizurának, ami csak keveseknek áll jól. Mindenki dús hajkoronáról álmodozik, de ez csak kevés embernek adatik meg. Az évek múlásával még ritkul is hajunk, bármilyen vitaminokat, hajpakolásokat vagy egyéb csodaszereket használunk. Egy bizonyos életkoron túl a hosszú frizurának búcsút kell mondanunk és helyette a bob valamelyik lépcsőzetes változatának viselése ajánlott. A hosszú, lelapult tincsek idősebbnek mutatnak korunknál. Az a frizura, ami alul és felül is egyforma volumennel rendelkezik, előnyös lehet, fiatalossá téve külsőnket.