Nagy tereprendezési ötletek kis hátsó udvarokhoz

Nem mindenki van megáldva egy nagy hátsó udvarral. Azok számára, akik szűkebb külső terekkel rendelkező helyeken élnek, csak az okos tervezést kell kisebb léptékben gyakorolniuk. Akár egy lakásban, társasházban, villában, tetőtérben vagy olyan házban él, amelyben több belső tér van, mint kültéren, továbbra is kialakíthat egy udvart talajjal, fákkal, növényekkel, teraszokkal, ülőalkalmatosságokkal és még vízfelületekkel is.

Miután elkezdi a kutatást, rá fog jönni, hogy a kerti stílusok és megoldások határtalanok – minden apró földterületnek van egy hátsó udvara. A megfontolandó ötletek között szerepel: Konténerkertek: Ha hiányzik a jó talaj, vagy van egy kültéri területe, amely többnyire terasz lehet, adjon hozzá edényeket, alacsony tálakat, újrahasznosított fadobozokat vagy ládákat és urnákat. Gondoljon a függőleges térre: a határ a csillagos ég, ha pozsgásnövényeit, fűszernövényeit, virágait vagy akár zöldségeit egy falra erősített függőleges tartályban termeszti. Felfüggesztett kert: A növényeket fel lehet függeszteni a gerendákra, ereszekre vagy falakasztókra; csak önön múlik, hogy mit ültet és mi működik az Ön régiójában.

Egy egyszerű teraszt is létre lehet hozni, amely lehetővé teszi, hogy kijöjjön a szabadba, és vízigényes növényei legyenek, amelyek nem igényelnek sok gondozást és karbantartást. Kis konyha és étkező is létrehozható: Szeret grillezni? Ha a hely engedi, beépíthet egy alap grillezőt, pultot, kültéri hűtőszekrényt, és akár egy kis fűszernövényes kertet is nevelhet, hogy ízeket adjon a helyszínnek. Privát kert: A városlakók gyakran vágynak a szabadba. A magas falak és a kiszáradt vagy mászó növények hozzájárulnak az elzártság érzésének megteremtéséhez, ezért egy privát kert mindig jól jön, akkor is ha nagyon kicsi a hátsó udvara.