Milyenek az amerikai gyarmati stílusú otthonok?

Az amerikai gyarmati építészeti stílus, az Egyesült Államokban a gyarmati uralom idején, az 1600-as és 1700-as években jelent meg először. Ma az amerikai gyarmati kifejezés általában rövidítése mind az új-angliai brit gyarmatosok által bevezetett történelmi építési stílus, mind a 20. században elterjedt, és az Egyesült Államokban az egyik legnépszerűbb építészeti otthoni stílusoknak.

Az amerikai gyarmatokat bevándorlók telepítették be, akik saját építészeti esztétikájukat és tudásukat hozták magukkal az Atlanti-óceánon túlról. A helyi anyagok rendelkezésre állásához és az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva megalkották azt, ami később egy jellegzetes amerikai otthoni stílus lett. Az amerikai gyarmati stílusú otthonok első meghatározó korszaka az úgynevezett első periódusú brit volt, amely a brit gyarmati uralom alatt került előtérbe. Erre az uralkodó stílusra akkor gondolnak a legtöbben, amikor az „amerikai gyarmati” szavakat halljuk, és fából készült keretes faházakat jelent egyszerű ablakokkal, dekoratív redőnyökkel és szimmetrikus formákkal, amelyeket egy központi ajtó és egy vagy két kémény rögzít. Az eredeti amerikai gyarmatok építése az 1765–1783-as amerikai forradalom idején szűnt meg, amikor a brit építészet divatja kiment a divatból, amikor az új ország megerősítette függetlenségét.

De egy évszázaddal később, az ország 1876-os évfordulójának ünnepe olyan nosztalgiát váltott ki, amely az 1880–1955-ös gyarmati újjászületéshez vezetett, amikor az építészek kölcsönvették és összekeverték a korábbi építési stílusok elemeit, hogy létrehozzák az eredeti stílus a kornak megfelelő változatát. A gyarmati újjászületés első hulláma alatt, 1880 és 1945 között, az otthonokat általában jó minőségű anyagokból építették fel. 1945 és 1955 között azonban a háború utáni új-gyarmatok újabb generációja nőtt fel az amerikai külvárosokban, és az ő épületeikből hiányzott az eredetik kivitelessége és varázsa.