Miért a kitűzött utolsó 5 kg-t a legnehezebb elveszíteni?

Sokan voltunk már abban a helyzetben, amikor próbáltunk leadni az utolsó makacs öt kg-t, de az valahogy nehezen akart lemenni. Ha hónapok át tartó fogyókúrás keresztes hadjáraton vesz részt és nem segít, akkor ideje jobban odafigyelnie.

Meglepő módon néhány kiló leadása sokkal bonyolultabb lehet, mint egy hatalmas súlycsökkenés, mert minél karcsúbb a tested, annál jobban meg akarja tartani azt, ami rajtad van. Az utolsó öt kilogramm mindig a legnehezebb és amikor a mérleg nem mozdul el, elég elszomorító tud lenni, de ez több, mint kivitelezhető feladat, ezért ne stresszeljen. Mielőtt belemerülnénk, itt az ideje egy komoly, hosszan és keményen nézegető, tükörben való valóság vizsgálatnak. Tegye fel magának a kérdést: mi olyan különleges abban a számban, amelyet annyira igyekszik elérni? Valószínűleg ez egy olyan szám, amelyet néhány hónappal ezelőtt megálmodtál, de valójában nem ideális a tested számára.

Ne feledje, ha bármilyen extrém étrendet vagy túlzott testmozgást kell végrehajtania, hogy elérje, akkor nem ez a súlya a testének. Mielőtt többet próbálna lefogyni, ellenőrizze, hogyan érzi magát a bőrében és hogyan illeszkedik ruháihoz. Ha valóban öt kilót kell leadnia, íme a legfontosabb tippek, amelyek segítenek az odajutásban – de ne várják, hogy ez gyorsan megtörténjen. Vigyázzon, mit rak a szájába. Gyakran egyszerűen azért eszünk, mert rutinszerű, és nem azért, mert valóban éhesek vagyunk és a fogyás szem előtt tartásával ez rossz hír. Az étkezési napló vezetésével láthatja, hol hibázik. A kalóriák nem csak az ételekből származnak, hanem a folyadékból is és ez valóban összeadódhat. Ezt szem előtt tartva ragaszkodjon a vízhez, amikor fogyni próbál, legalábbis a diétás idő nagy részében. Mindent összevetve az utolsó néhány kiló, komoly odafigyelést igényel, de ne feledje, hogy nem lehetetlen feladat.