Labdarúgó világbajnokság 2022 Katar

Gianni Infantino, a FIFA-elnöke is kifejtette a véleményét a 2022-es labdarúgó világbajnokság kapcsán. Kissé elfogultan nyilatkozott, ami érthető. A 2022-ben Katarban megrendezésre kerülő VB-t minden idők legjobbjának nevezte, sőt egyedülállónak.

Labdarúgó világbajnokság 2022 – Az esemény első alkalommal kerül közel-keleti színtéren megrendezésre, így a 2022-es VB valóban egyedülállónak nevezhető ebből a szempontból. Katar sivatagi éghajlattal rendelkezik, így nem a megszokott nyári időszakban kerül megrendezésre a labdarúgó világbajnokság, hanem november 20 és december 18 között. Az egész világ izgatottan várja a világbajnokságot, már csak azért is, mert a VB szervezettsége és infrastruktúrája igazán ígéretesnek tűnik. A mérkőzések nyolc korszerű, minden igényt kielégítő stadionban zajlanak majd. A stadionok hetvenöt kilométeres körzetben találhatók, ezért az eddigi legkompaktabb világbajnokság valósulhat meg. Ez nem csupán a szurkolóknak komfortos, de a környezetvédelmet tekintve is előnyös, hiszen nem kell belföldi járatokkal a VB egyik helyszínéről a másikra utazni.

Habár a helyszín önmagában véve több szempontból is különleges, ugyanakkor a 2022-es VB-t elsősorban az emlékezetes pillanatok tehetik felejthetetlenné. A FIFA elnökének szavaira az ausztrál Tim Cahill is reflektált. Ő úgy véli, hogy a 2022-es világbajnokság képes lesz összehozni az embereket, különösen a futballrajongókat, akik nem több száz kilométeres távolságra lesznek egymástól, hanem szinte egy városban. Egy biztos, akár a helyszínen, akár a TV képernyők előtt, a VB eseményeit biztosan érdemes lesz nyomon követni. Az aktuális labdarúgó világbajnokság hírekért pedig a focivb-2022.hu weboldalra érdemes ellátogatni, ahol rengeteg érdekes, informatív cikk található!