Különféle típusú lakáskiegészítések

A lakáskiegészítés egy jelentős lakásfelújítási projekt, amely kész életteret ad egy meglévő otthonhoz. Előbb-utóbb a legtöbb lakástulajdonos egyetemes vágya a kiegészítés. Még azok a lakástulajdonosok is, akik azt állítják, hogy házuk elég nagy, időnként nagyobb konyhát, extra hálószobát vagy nagyobb fürdőszobát akarnak. Itt lépnek be a képbe a ház kiegészítések.

Az otthoni kiegészítések számos alapvető típusban elérhetők, hogy kielégítsék a lakástulajdonosok lakótér-, költség- és stílusigényét. A viszonylag olcsó tetőtér- vagy pincebővítéstől a drága, teljes méretű hagyományos kiegészítésekig terjedhetnek, amelyek földmunkát, lábazatot, valamint további burkolatokat és tetőfedést igényelnek. A garázsok átalakítása jogosan nevezhető hozzáépítésnek is, mivel egyszerre több lakóterületet adnak hozzá a térhez. Egyre népszerűbb lehetőség a főépülettől leválasztott másodlagos lakóépület, amelyet önálló lakóegységként használnak. Az úgynevezett DADU-k (detached accessory dwelling units) is a lakáskiegészítés kategóriájába tartoznak. Tetőtér/alagsor átalakítás a legjobb az élettér bővítéséhez az otthon megváltoztatása nélkül.

Bár technikailag nem „kiegészítés” – nem tágítja otthonának tényleges méretét, a meglévő, befejezetlen alagsori vagy padlástér átalakítása lehet az egyik legköltséghatékonyabb módja a praktikus élettér kialakításának. És egyike azon kevés terjeszkedési projekteknek, amelyek teljes befektetését az ingatlanérték hozzáadásával megtérítik. Hagyományos ház kiegészítés: nagyobb, többszobás otthoni kiegészítésekhez tökéletes. A hagyományos házkiegészítés egy többszobás szerkezet, amely a ház oldalára épül, és állandóan nyitott a főépületre. Ha jól meg van tervezve, egy ház kiegészítés beleolvad a házba, és teljesen más otthont hoz létre.