Íme az esküvői vendéglista etikett

Amint az eljegyzésből fakadó izgalom kezd enyhülni, ideje elkezdeni dolgozni az esküvői vendéglistán. Elég sok mindent meg kell fontolnia, kezdve a meghívandó vendégek számától egészen addig, hogy hogyan osztja fel a meghívásokat a menyasszony és családja, valamint a vőlegény és családja között.

Ha nem vigyáz, előfordulhat, hogy az első sógorcsata kellős közepén találja magát, és onnantól gyorsan lefelé haladhat a lejtőn. Fedje le a problémákat az elején, mielőtt kikerülnek az irányítása alól. Sok pár számára a vendéglista méretét meghatározó fő tényező a költségvetés. Ha tudja, mennyit kell költenie a fogadásra, képes lesz kiszámolni, és kitalálhat egy számot, amelyet kényelmesen megengedhet magának. Egyes esküvői szakértők azt állítják, hogy a meghívottak körülbelül 10 százaléka nem jelenik meg, de ez csak egy gyors szám. Adhat ön visszajelző kártyát is, de tudja, hogy nem mindenki fog válaszolni. Csak annyit hívjon meg, amennyit megengedhet magának, és ha nem jelenik meg mind, akkor azt a pénzt elköltheti a nászútra, vagy akár egy házra is.

Hogyan osztja fel a meghívókat? A menyasszony és a vőlegény azonos számú meghívót kap? Csak a közvetlen családtagokat szeretné meghívni, vagy a tágabb családot, beleértve a harmadik unokatestvéreket is? Tervezi, hogy mindenkit meghív az irodából, akit ismer? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket meg kell válaszolnia, mielőtt a meghívók kinyomtatásán gondolkodna. Ha a menyasszony és a vőlegény édesanyja és apja be akarnak kapcsolódni, akkor talán a legjobb, ha megengedik nekik, különösen, ha a szülők segítenek fizetni az esküvőt. Előfordulhat azonban, hogy le kell maradnia valakinek, ha bármelyikük el akarja venni az összes meghívót. Kezdje az emberek teljes számával, döntse el, hogy kit kell meghívni (testvérek, legjobb barátok, nagynénik, nagybácsik és első unokatestvérek), és haladjon tovább a meghívni kívánt többi személyig.