Hogyan válasszuk ki a megfelelő törtfehér falfesték színt?

A rendelkezésünkre álló színválasztások közül a fehér az örök klasszikus. A festők és belsőépítészek által szeretett fehér egy tökéletes vászon a lakberendezők számára, akik az árnyalatok, textúrák és motívumok széles skáláját keltik életre.

A megfelelő fehér árnyalat kiválasztása bonyolult feladat lehet – és igen, valóban többféle fehér is létezik, amint azt a több ezer törtfehér árnyalat és a hozzájuk tartozó nevek bizonyítják. Szóval, hogyan lehet átmenni egy gyors, törtfehér színű tanfolyamon, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbb fehér festék színt az otthonához? Most bemutatunk néhány ötletet ezzel kapcsolatban. Egyes fehér festékek fehérebbek, mint mások és a különféle világosszürke árnyalatok világa is megtévesztő lehet a laikus szem számára. A törtfehér festék különböző kékes, vöröses, sárgás és zöldes színű is lehet. A hatalmas változatosság megtekintéséhez látogasson el a helyi festéküzletbe, és kérje meg, hogy nézhesse meg a különböző törtfehér árnyalatokat. Hasonlítsa össze őket egymás mellett, és tartsa őket egy fehér papírlaphoz is – így az egyes törtfehér árnyalatok összetettsége megmutatja Önnek magát.

Mielőtt választana, először vegye figyelembe a festésre tervezett szobatípust. A bútorok és a dekoráció színei hűvösek vagy melegek lesznek? Ha melegek, válasszon egy törtfehér színt, meleg árnyalatú aláfestéssel (rózsaszín, narancs, piros). Ha hűvösek, hajoljon inkább hűvös árnyalatú fehérek (kékek, lilák és zöldek) felé. És ha szobája színpalettája semleges, javasoljuk, hogy válasszon melegebb fehéret a hívogató hangulat érdekében. Ne feledje, hogy a berendezése néha befolyásolhatja a festék érzékelését. Például, ha „meleg” törtfehér színt kap, az a tér teljes összhangjának és nem csak a festéknek köszönhető.