Hogyan utasítsunk el udvariasan egy meghívást?

Kapott már olyan meghívást, amit nem tudott elfogadni? Valószínű, hogy többször is. Valószínűleg ön is küldött olyanoknak meghívót, akiknek vissza kellett utasítaniuk.

Küszködik azzal, hogyan utasítson vissza egy meghívást anélkül, hogy megsértené valaki érzéseit vagy konfliktust okozna? Zavar, ha visszautasít valakit? Vannak módok arra, hogy bármilyen meghívást visszautasítson, ha őszintén és etikettel teszi, és tiszteletet tanúsít az iránt, aki küldte. Ne feledje, hogy ez egy meghívás, nem pedig parancs, hogy ott legyen. Persze az illető azt akarja, hogy menjen, különben nem kérte volna. Ha azonban más tervei vannak, vagy valami más akadályozza a részvételt, nincs semmi baj a visszautasítással. Bár azt gondolhatja, hogy cserbenhagy valakit, amikor nemet mond, valószínűleg nem ez a helyzet. Hacsak nem vesz részt a tervezésben, vagy már elkötelezte magát amellett, hogy elindul, senkit sem fog cserbenhagyni. Rendben van, ha visszautasít egy meghívást, ha nem tud részt venni az eseményen. A legfontosabb az, hogy a lehető leghamarabb és udvariasan tudassa az illetővel, hogy elfogadhatja-e a meghívást. A meghívót küldő személy értékelni fogja a gyors választ.

Ne hagyja figyelmen kívül a meghívást. Ha félreteszi a meghívót, hogy később foglalkozzon vele, nem tesz jót sem Önnek, sem annak, aki küldte. A házigazdának tudnia kell, hogy ott lesz-e vagy sem. A meghívó figyelmen kívül hagyása azt mutatja, hogy nem ismeri a megfelelő modort, és előfordulhat, hogy lemarad a következő buli vendéglistájáról. Amint tudja, hogy nem tud elmenni, azonnal értesítse a személyt. A legtöbb esemény tervezést és költségvetést igényel. Mindig őszintén köszönje meg az adott személynek a meghívást, és tudassa vele, hogy megtiszteltetés érte, hogy elég nagyra értékeli Önt ahhoz, hogy elküldje a meghívót. Soha nem kell hamis kifogásokat találni arra, hogy miért nem tud elmenni a rendezvényre, de nem is kell részletezni. Tudassa velük, hogy már vannak tervei. Ennek elégnek kell lennie.