Hogyan tisztítsunk meg egy bűzölgő lefolyót?

Ön biztosan több órát töltött azzal, hogy a konyhája és a fürdőszobája minden felületét szikrázóan tiszta fényűre tisztítsa. De ahogy körülnéz a keze munkáin, valami bűzzel találkozhat. Talán elfelejtette kitisztítani a lefolyókat?

Még a konyhai vagy fürdőszobai lefolyón áthaladó víz és tisztítószerek ellenére is bűz lehet. A lefolyó szagának több oka is lehet: A P-csapda a csövek ívelt része a mosogató alatt. Úgy tervezték, hogy megtartsa a vizet, hogy tömítést hozzon létre a szennyvízvezetékek szagai és gázai, valamint a mosogató lefolyója között. Eltömődött szellőzőnyílás: A fürdőszobákban a lefolyókat légtelenítik, hogy a visszaáramló gázoknak kivezető nyílást biztosítsanak. Eldugult cső vagy szemétszállító: Egy akadály a bűzös hulladékot a lefolyóban tarthatja, ami problémát jelent. Szagot okozó baktériumok: A baktériumok felhalmozódhatnak a lefolyókban és törmelékkel táplálkozhatnak, ha a csöveket nem öblítik rendszeresen. A baktériumok hidrogén-szulfid gázt bocsátanak ki, amely rohadt tojásszagú. Penészgomba: A lefolyók sötétek, melegek, nedvesek, és tele vannak élelemmel a penészgombák számára, és egyes penésztelepek kellemetlen szagot bocsátanak ki.

Miután meghatározta a szag lehetséges okát, ideje megoldani a problémát és kitisztítani a lefolyót. Egyes szagok egy egyszerű tisztítási eljárással eltávolíthatók; mások vízvezeték-szerelőt vagy vízvezeték-szerelői készségeket igényelnek az akadály eltávolításához. A büdös szagtól való megszabadulás gyakran az eltávolítás folyamatán múlik. Kezdje azzal, hogy öblítse le a lefolyót desztillált fehér ecettel és szódabikarbónával, és nézze meg, hogy ez eltávolítja-e a szagokat. Egy nagy mérőedényben vagy tálban keverjen össze egy csésze desztillált fehér ecetet és egy csésze forrásban lévő vizet. Öntsön fél csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntse le a lefolyóba az ecet és a forró víz keverékét.