Hogyan hoznak döntéseket a munkaerő-felvételi vezetők?

Minden nap álláskeresők milliói küzdenek azzal, hogy megértsenek egy nagy kérdést: mi kell ahhoz, hogy valóban állásajánlatot kapjunk? Interjúk jönnek-mennek, de nincs állásajánlat. Mi történik?

Az egész álláskeresési folyamat sokat változott az elmúlt néhány évben. De a nap végére egy dolog mit sem változott: állásajánlatot csak az állásinterjún nyújtott teljesítménye eredményeként kaphat. Ha azonban nincs alapvető ismerete arról, hogy valójában kik kapnak állásajánlatokat, akkor nem igazán számít, ha öt vagy ötven állásinterjún veszünk részt. Nehéz lesz munkát találni. Amikor a menedzserek összeülnek, hogy eldöntsék, melyik jelölt kap állásajánlatot, a döntés valószínűleg nem az egyik jelölt iskolai végzettsége, munkatapasztalata vagy kemény készségei alapján születik meg. Alkalmanként ezek közül egy vagy több szerepet játszhat abban, hogy megszakadjon a döntetlen két nagyszerű jelölt között, de ez nem történik meg túl gyakran.

Annak érdekében, hogy a leglenyűgözőbb jelölt legyen, sok álláskereső keresi az interneten a leggyakoribb interjúkérdéseket, majd időt tölt a legjobb történetek összegyűjtésével, hogy nagyszerű válaszokat adjon, amelyek megmutatják, hogy rendelkezik a munka elvégzéséhez szükséges készségekkel. De mire túl lesz a telefonos interjún már nem az a lényeg, hogy megfelel-e az álláshirdetésben meghatározott követelményeknek. Már megállapították, hogy elég képzett. A legjobb történetek elmesélése jó ötlet, de átugorja egy kulcsfontosságú elemet. A munkaerő-felvételi menedzserek nem csak azt akarják tudni, hogy Ön mit végzett korábbi munkahelyein. Azt is nagyon alaposan megvizsgálják, hogy azt, amit elért, hogyan érte el és hogyan csinálta, majd inkább ez alapján, a tettei alapján fognak meghozni egy végső döntést.