Hogyan építsen fel tökéletes HR-rendszeredet?

Vállalkozása egyedülálló. Senkinek sincsenek ugyanazok az ügyfelei, ugyanaz a személyzete, akik ugyanabban a városban működnek. Bár úgy tűnik, hogy minden, amit ma csinálunk és vásárolunk, személyre szabható, és a cégtulajdonosok kihasználják az esélyt, hogy megfeleljenek a vevői igényeknek egy testreszabott megközelítéssel, furcsa szakadás tapasztalható a munkaerő-gazdálkodásban.

Túl sok cégtulajdonos nem veszi figyelembe a vállalkozása és a munkaerő irányításához használt eszközök testreszabásának szükségességét. Ha munkaerő-menedzsment rendszert keres, egy gyors keresés nem kínál hiányt a lehetőségekből. Ezek a vállalati rendszerek általában teljes funkcionalitásúak különféle kommunikációs, ütemezési, jelenléti felügyeleti, időmérős, munkaerő-megfelelőségi, adatjelentési és műszerfali eszközökkel. Alapvetően minden megtalálható bennük, amire szüksége lehet, és néhányat talán már el is felejtett. Kifizeti a szükséges csomagot, és már el is kezdheti a munkát. Minden ami szükséges megvan egy helyen, az eszközök közötti zökkenőmentes beépített integrációval. Nem kell attól tartania, hogy megfeledkezik a fontos munkaerő-megfelelőségi problémákról, vagy bármiről. Fizet egy szerszámért, és minden ott van a dobozban.

Kétségtelenül vannak bizonyos előnyei egy ilyen vállalati rendszer használatának. Kényelmes, ha csak egy előfizetéssel kell megküzdenie egy fő „többszörös eszközhöz”. És mivel a legtöbb vállalati rendszer néhány nagyszerű eszközkészlettel érkezik (különösen a munkaerő megfelelőségi jelentésére vonatkozóan), nem kell sok időt fordítania a kiegészítő eszközök keresésére. A vállalati rendszerekben minden megtalálható, amire csak gondolhat, de valóban szüksége van minderre? Az Ön középvállalkozásának ugyanazt a rendszert kell használnia, mint egy multinacionális vállalatnak?